Uzmanlardan ‘göz tansiyonu’ uyarısı

VAN’DA URARTU GÖZ UZMANLARI, HALK ARASINDA ‘KARASU’ OLARAK BİLİNEN GÖZ TANSİYONU HASTALIĞININ KÖRLÜĞE NEDEN OLACAĞI UYARISINDA BULUNARAK, HASTALIĞIN ERKEN TEŞHİSİ İÇİN RUTİN MUAYENE OLUNMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Van Haberleri 2.09.2020 16:29:15 0
Uzmanlardan ‘göz tansiyonu’ uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.09.2020 16:29

Van’da Urartu Göz uzmanları, halk arasında ‘karasu’ olarak bilinen göz tansiyonu hastalığının körlüğe neden olacağı uyarısında bulunarak, hastalığın erken teşhisi için rutin muayene olunması gerektiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek A grubu göz merkezi olan Urartu Göz, Türkiye’de çok az sayıda merkezin yaptığı göz tansiyonu hastalığını erken evrede tespit ederek tedavi aşamalarını uyguluyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Urartu Göz hekimlerinden Dr. Kemran Gök, genellikle belirti vermeyen göz tansiyonun tespiti için düzenli olarak rutin muayene olunması gerektiğini belirtti. Göz tansiyonunun toplumsal bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Gök, “Amacımız hastalığı erkenden tespit edip, ilerlemesini durdurmaktır. Bu yüzden hastalığın erken tespiti çok önemlidir. Hastalığın birebir belirtileri bulunmamaktadır. Ancak belli durumlarda belirti gösterebiliyor. Bu belirtiler ise baş ve şakak ağrısı şeklindedir. Tabi genellikle göz hekimlerinin rutin muayenesiyle tespit ediliyor. Hastanın aile öyküsü alınıyor. Genellikle ailesinde göz tansiyonu olanlar risk grubundadır. Bunun dışında şekere bağlı, geçirilen bir travma veya ilerlemiş katarak gibi durumlarda göz tansiyonuna sebep olabiliyor. Çok nadir de olsa bebeklerde doğumsal göz tansiyonu görülebiliyor. Bebeklerde bunun tespiti ise daha kolay. Çünkü gözdeki büyümeyle tespit edilebiliyor. Ancak ileri yaş grubunda bunu tespit etmek çok zordur. Sadece rutin muayeneyle tespit edilebiliyor” dedi.

“Göz tansiyonun tedavisi var”

Göz tansiyonun erken evrede tespitiyle tedavisinin olduğunu dile getiren Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genellikle ilaçla tedavi ediyoruz. Hastalar ilaç tedavisine uyum sağlaması durumunda sıkıntı olmuyor. Bu durumda hastalarımızı 3 ay arayla kontrollere çağırıyoruz. Bu süreçte ilaçların ne kadar etkili olduğunu, hastalığı ne düzeyde durdurduğunu öğrenmek için kontroller yapıyoruz. Hastalarımız ‘ilaç kullanıyorum, bir şey olmaz’ dememesi lazım. Bu durumda hastaların daha dikkatli olması gerekiyor. Bazı göz tansiyonu rahatsızlıklarını ise lazerle tedavi edebiliyoruz. Hem ilaç hem de lazer tedavisinden sonuç alınamayan hastalara da göz tansiyonu cerrahisi uygulanıyor.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ