Uzmanlar Vanlıları uyardı! Sağlıklı yaşam için harekete geç 

Son zamanlarda beslenmeye dikkat edilmediği için birçok hastalık çıkmakta ve uzun süren tedavi ile bunun savaşı verilmekte. 

Van Haberleri 16.10.2021 01:17:05 0
Uzmanlar Vanlıları uyardı! Sağlıklı yaşam için harekete geç 
Tarih: 01.01.0001 00:00

Uzmanlar kötü hastalıklara yakalanmamak ve o acıları çekmemek için uyarıyor. Özellikle salamura, tuzlu ve yağlı yiyecekleri azaltmalı veya kullanmamayı tavsiye ediyorlar. 
“KANSER TÜRLERİ ARTIŞ GÖSTERDİ”
Son yıllarda beslenme konusunda ciddi değişiklikler mevcut diyen Diyetisyen Mehmet Said Çağaç, Özellikle yapılan çalışmalarda Van halkı için çok riskli hastalıklarda artış görülüyor. Mide kanseri, özofagus kanseri, kolon kanseri çok sayıda kişide görülmeye başladı.  Bunların ana sebeplerinden biri uzmanlar olarak beslenmeye bağlıyoruz. Çünkü beslenme olarak çok fazla salamura, tuzlu yağlı kızartma, gibi protein ağırlıklı besleniyoruz. Sebze ve meyve tüketimine çok fazla ağırlık vermiyoruz. O yüzden bunlara dikkat etmekte fayda var” Dedi. 
“3 PORSİYON SEBZE, 2 PORSİYON MEYVE TÜKETMELİYİZ”
Beslenme hakkında tavsiyelerinde bulunan Çağaç, “Bir diğer sorun burada rakım çok yüksek. Rakıma bağlı olarak oksijenlenme çok az. Kişiler çok fazla hareket, spor yapmıyor. Bunlara da dikkat etmeleri gerekiyor. Bu yüzden biraz daha hareketimizi artıracağız. Beslenme konusunda uzmanların söylediklerine dikkat etmeliyiz. Mutlaka günde üç porsiyon sebze, iki porsiyon meyve tüketmeliyiz. Bu hastalıkların biraz daha azalmasına yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu. 
Kaynak: Vangölü


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem