Urartu Göz uzmanlarından şaşılık uyarısı

Van’da Urartu Göz uzmanları, şaşılığın genelde bebeklik ve çocukluk çağında görülen bir durum olduğunu ifade ederek ailelere uyarılarda bulundu.

Van Haberleri 14.01.2022 13:26:28 0
Urartu Göz uzmanlarından şaşılık uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2022 13:26

Van’da Urartu Göz uzmanları, şaşılığın genelde bebeklik ve çocukluk çağında görülen bir durum olduğunu ifade ederek ailelere uyarılarda bulundu.

Çeşitli nedenlerden dolayı gözler arasında paralelliğin bozulmasıyla şaşılık oluşur. Şaşı bireylerde bir göz düz bakarken diğer göz dışa, içe, yukarı veya aşağıya bakar ve tedavi edilmeyen durumlarda ise kayma göz tembelliğine neden olabilir. Şaşılık ve göz tembelliği ile ilgili açıklamada bulunan Urartu Göz kurucusu Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, şaşılığın gözlerin paralel olmaması durumu olduğunu belirterek, şaşılığın içe, dışa, yukarıya veya aşıya doğru değişik türlerinin olduğunu söyledi. Şaşılıklarda göz tembelliği riski olduğu için çocukların yılda bir sefer mutlaka göz doktoruna götürülmesi gerektiğinin altını çizen Yazıcıoğlu, “Çocukta şaşılık varsa yakinen takip ettirmek gereklidir. Göz tembelliği, 10 yaşına kadar geri döndürülebilir, tedavi edilebilir bir durumdur. 10 yaşından sonra maalesef çok fazla bir şey yapılamıyor. Dolayısıyla okullarımızın açık olduğu bu soğuk kış günlerinde, çocuklarımızı göz doktoruna götürerek kontrollerini yaptırmalıyız” dedi.

Urartu Göz Merkezi olarak 6 uzman hekimle göze dair her konuda Van ve bölge halkına hizmet sunduklarını belirten Yazıcıoğlu, “Şaşılıktan ve göz tembelliğinden çocuklarımızı koruyabilmek için her zaman halkımızın hizmetindeyiz. Van’da şaşılık oranı Türkiye ortalamasıyla aynı seviyededir. Ancak bizim bölgemizin şansızlığı, sosyoekonomik seviyenin düşük olmasıdır. Bundan dolayı insanlar hekime ulaşamayabiliyorlar ama nihayetinde günümüzde hekime ulaşmak çok kolay. 10 yaşından sonra hekime ulaşılsa bile yapılamayacak birçok şey var. Bu anlamda her halükarda çocuklarımızı yılda bir sefer göz doktoruna götürmekte fayda vardır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ