Tuşba’da tahrip edilen parklar onarılıyor

VAN’IN TUŞBA İLÇESİNDE KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ VEYA KİŞİLERCE TAHRİP EDİLEN PARKLAR BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN ONARILIYOR.

Van Haberleri 13.07.2020 09:34:21 0
Tuşba’da tahrip edilen parklar onarılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.07.2020 09:34

Van’ın Tuşba ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edilen parklar belediye ekipleri tarafından onarılıyor.

Tuşba Belediyesinin kamu kaynakları ile Abdurrahmangazi Mahallesi’nde yaptırdığı Çağrı Parkı ile Seyrantepe Mahallesi’ndeki Seyrantepe Parkı ve Altıntepe Mahallesi’ndeki Altıntepe Parkı’nda bulunan kamelya, piknik masaları ile oturma bankları tahrip edilirken, oyun gruplarının bulunduğu bölgedeki kauçuk zemin ise yerinde söktürülmüştü. Belediyenin halka sunduğu bu güzel hizmetleri hazmedemeyen bazı kişi veya kişiler tarafından sistematik olarak düzenlenen çirkin saldırının izini silmek için harekete geçen belediye ekipleri, zaman kaybetmeden yenileme çalışmalarına başladı.

Ortak yaşam alanlarına topyekûn sahip çıkılması gerektiği vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Belediye ekiplerimiz tüm parklarımızı günlük kontrol ederek, tahrip edilen alanları düzenli bir şekilde onarıyorlar. Bu çirkin saldırının izini silmek için de ekiplerimiz hızlı bir şekilde yenileme çalışmalarına başladı. Varsın onlar yıkıp yaksınlar, biz de yapacağız. Herkes kendisine yakışanı yapıyor” dedi.

Park ve yeşil alanlara yönelik yaşanan bu çirkin saldırı ve tahribatların önlenmesi noktasında vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini de ifade eden Başkan Akman, “Park ve yeşil alanlarımızın tahribata uğratılmaması için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Ortak yaşam alanları olan parklarımızı toplumsal bilinçle korumalıyız. Bu alanları tahrip etmek isteyen bilinçsiz kişilere fırsat verilmemeli, şehir magandalarına karşı sessiz kalmamalıyız. Unutulmamalıdır ki doğal yaşam alanları ancak sevgiyle korunabilir. Bu anlamda halkımızdan daha fazla destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ