Tuşba'da 'Poşeti Azalt Van Gölü'nü Yaşat' kampanyası

Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Poşeti Azalt Van Gölü’nü Yaşat” ve “Van Gölü Temiz Kalsın” kampanyası kapsamında çevre ve sahil temizliği yapıldı.

Van Haberleri 26.09.2017 12:38:55 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.09.2017 12:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık” projesinin yaygınlaştırılmasına ilişkin tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da bir dizi etkinlik düzenlendi. Tuşba Belediyesi tarafından başlatılan “Poşeti Azalt Van Gölü’nü Yaşat” kampanyasının açılış programa, ünlü sanatçı Aydın Aydın da "Petmen" kostümüyle katıldı. Van Gölü’nün İskele Mahallesi sahillerinde başlatılan kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe; doğanın ömrü, insanoğlunun sağlığı ve çevre için plastik petlere savaş açtıklarını belirtti. Başkan Özgökçe, “1700 metreden mükemmel bir ekosisteme sahip olan Van Gölü’nün kıyısında tüm dünyaya şu mesajı veriyoruz; doğanın ömrü, insanoğlunun sağlığı ve çevre için plastik petlere savaş açıyoruz. Van Denizi’nin kıyısında sevgili öğrencilerimizle birlikte Tuşba Belediyesi olarak plastiğin, petin ve atık pillerin çevreye verdiği zararları haykırmak için buradayız. Her yıl belli periyotlarla Van Gölü’nün kıyısında yapmış olduğumuz temizliğe bugün çok anlamlı bir şekilde başladık. 26 Eylül’de ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında bütün dünyaya ses verecek olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte tüm dünyada Türkiye’nin farkındalığını ortaya koymak için buradayız” dedi.

 

Doğayı ve denizi kirletenlere karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Aydın Aydın ise, “4 yıl önce Boğaz Köprüsü’ne çıkmıştım. Sloganımız ise ‘Temiz Bir Dünya İçin, Bu Görev Hepimizin’ şeklindeydi. İnsanoğlunun doğadan, tabiattan, topraktan, sudan, hayvandan özür dilemesi lazım. Doğayı, tabiatı biz kirlettik. Mide kanserinin en büyük sebebi bu petler ve poşetlerdir. İnsan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Sahillerimizi temiz tutalım” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler ve belediye personelleri sahilde çevre temizliği yaptı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ