Tuşba'da liseler arası münazara yarışması

Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği geleneksel 'Tuşba’da Fikirler Konuşuyor’ münazara yarışmaları devam ediyor.

Van Haberleri 21.03.2018 13:12:51 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.03.2018 13:12

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesinin konferans salonunda düzenlenen münazara yarışması; bu kez Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi ile Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri arasında gerçekleşti. Programa Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Programda bir konuşma yapan Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, liselerarası münazara yarışmalarının geleneksel olarak düzenleneceğini belirterek, “Tuşba’da Fikirler Yarışıyor adı altında geliştirilen münazara yarışmalarına bu yıl içinde 2’ncisi düzenleniyor. Öğrencilerimizin öğrendikleri fikirleri sağlam temellere oturtarak savunabilmeleri açısından çok önemli bir faaliyettir. Bu faaliyetlerin bundan sonra gelenekleşeceği öngörülüyor. Bu anlamada Tuşba Belediyesine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

“Münazaralar birçok yönüyle önemli etkinliklerdir” 


Münazara konusunda bikrim sahibi olabilmek için öğrencilere tavsiyelerde bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, “Bugün güzel bir etkinlik için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ben öteden beri bu tür münazaraları çok severim. Münazaralar birçok yönüyle önemli etkinliklerdir. Münazaralar, öğrencilerimizin özgüvenlerini oluşturma açısından çok önemli adımlardır. Bir konuyu alacaksınız ve karşınızdaki diğer gruba yanlış da olsa onu ikna etmeye çalışacaksınız. Diğer taraftan da kapasitenizi ortaya koyacaksınız. Bu kapasitenizi de ortaya koyabilmek için bir birikim sahibi olmanız gerekiyor. Bu yüzden bu faaliyetleri artırmak lazımdır” diye konuştu. 

 

“Gençlerimiz için ne yaparsak azdır” 


Konuşmasına herkesin 21 Mart Nevruz Bayramı’nı tebrik ederek başlayan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, Tuşba Belediyesi olarak eğitimde, sanatta, spor ve kültürde ülkemizde en iyi yere gelmeyi hedeflediklerini söyledi. Özgökçe, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu eğitim seferberliği kapsamında akademik başarıyı en iyi yere getirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda münazara etkinlikleri düzenledik. Bu gençlerimiz ile ümitvarız. Bu gençliğin aile içi, meclis, radyo veya TV programlarında kısa bir sürede kendi düşünce ve fikirlerini nasıl en iyi şekilde aktarabileceği konusunda münazara etkinlikleri önemlidir. Bu vesileyle emeği geçen herkese ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 


Düzenlenen yarışmada Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi öğrencileri, “Geleneklerin terk edilmesinde genç nesil sorumludur” tezini savunurken, Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri ise, “Geleneklerin terk edilmesinde yetişkinler sorumludur” tezini savundu. 


Oldukça çekişmeli geçen yarışmanın sonunda Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi 95.33 puan alırken, Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi öğrencileri ise 97.16 puan alarak bir üst tura yükseldi. 


Zorlu geçen münazaranın ardından, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ