Tuşba'da 'Kardeşlik Sofrası'na yoğun ilgi

Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından organize edilen Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan kardeşlik sofrası büyük ilgi görüyor.

Van Haberleri 12.06.2017 10:02:44 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.06.2017 10:02

Tuşba Belediyesinin kurulduğu 2014 yılından beri gelenekselleştirdiği Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan kardeşlik sofrası 2017 Ramazan’ında da kardeşlik ve manevi havası ile tüm mahallelerde Ramazanın ruhuna uygun olarak binlerce devam ediyor. 2016 yılı Ramazanda Başbakan Binali Yıldırım ve pek çok bakanın da ağırlandığı iftarda, 18 bin kişiye yemek verilirken, 2015 Ramazanında da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı iftarda da 15 bin kişi katılımı sağlanmıştı.

 

Tuşba Belediyesinden yapılan açıklamada, Ramazanın 15’nci gününde merkez on mahallede 60 bin kişiye ulaştıkları belirtilerek, “Bazı günler aynı anda 3 farklı mahallede Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan kardeşlik sofrası kuruluyor. Kardeşlik soframız Van’da 3 yıldır çok yoğun ilgi görmektedir. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce Abdurrahman Gazi Mahallesi AFAD İl Müdürlüğü yanına kurulan kardeşlik sofrası sabit olup diğer on mahallede iftar sofraları kurarak herkesimden halka ulaşmıştır. İstasyon, Şemsibey, Akköprü, Seyrantepe ve Altıntepe mahalleleriyle Sıhke TOKİ ve Yüzüncü Yıl Üniversitesinde verilen iftar sofraları vatandaşların yoğun ilgisi ile dolup taşıyor. Kalan günlerde ise diğer mahallerde de ve özellikle iftar çadırlarına gelemeyen halkımızın da bizzat evlerine sefer taslarıyla götürülen iftarlar ile en az 60 bin insana ulaşarak toplamda 120 bini aşkın insanımıza ulaşmayı hedeflemekteyiz” denildi.

 

Ramazan ayı boyunca tüm mahallelerde kurulması hedeflenen iftar çadırlarında geleneksel Ramazan coşkusu, Kur-an-î Kerim tilaveti, dini sohbetler, çocuklara yönelik teravih namazı sonrası tiyatro gösterimleri, Hacivat-Karagöz, çocuklara eğlenceli figürlerle yüz boyama, ilahi grupları ve ney dinletisi de yapılmaktadır. Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan kardeşlik sofrası hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan kardeşlik soframız vesilesi ile her gün yaklaşık 4 bin kişiye 4 çeşit sıcak yemek sunuyoruz. İftar öncesi, ilahiler, şiir dinletileri, Kur’an-ı Kerim ve tefsirlerinin okunması ve akabinde külli dualar ile ezan okunduktan sonra halkın teravih namazından sonra Ramazanın ruhuna uygun programlarla halkımız tarafından memnuniyetle karşılanıyoruz” dedi.

 

Kurdukları çadırlara gelenlerin dışında maddi durumu iyi olmayan insanlar olduğunu da belirten Başkan Özgökçe; “Ramazan duygusunu doya doya yaşamak isteyen tüm vatandaşlarımız iftar çadırlarımıza gelmekte, ayrıca gerek sağlık koşulları gerekse başka nedenlerden dolayı iftar çadırlarımıza gelemeyen yaklaşık 600 aileye ise her gün sefer tasları ile iftar ve sahurda sıcak yemek bırakıyoruz. Bu yıl gerçekten çok güzel bir Ramazan yaşıyoruz. Maşallah iftar sofralarımız her akşam dolup taşıyor. Bu Ramazan iftar sofralarımızın kapsamını değiştirerek her mahallede iftar sofraları kurmaya karar verdik. Abdurrahman Gazi Mahallesi AFAD İl Müdürlüğü yanına kurduğumuz sabit iftar soframızın yanı sıra İstasyon, Şemsibey, Seyrantepe, Altıntepe ve Akköprü mahalleleriyle Sıhke TOKİ ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile devam ettik. Rabbimize hamdolsun bu güzel günlerde bu coşkulu Ramazan-ı şerifteki savm (oruç), İslâmiyetin erkân-ı hamsesinin birincilerindendir. Hem şeâir-i İslâmiyenin âzamlarındandır. Oruç ve namaz İslam’ı direkt anımsatan en büyük İslam şeairlerindendir. Bunlar gibi ezan, minare, besmele, selam da İslam’ın büyük şeairlerindendir, yani şeair-i İslamiyet’in azamlarındandır ve bu şeairler tebliğ vazifesi görmesi hasebiyle de dikkat çekicidir. Yurt dışından gelen turistlere ve ekranlarda Türkiye’yi takip eden Müslüman olmayanlar için İslam’ı gösterecek en önemli şiarımız olduğu için asla israf etmeden, fakir ve fukaraya ulaşarak dertlerine deva olmaya çalışıyoruz. Ayrıca yetimler ve kimsesizler ile başta Suriyeli ve yurt dışında gelen göçmenler ile tüm vatandaşlarımızla birlikte huzurlu ve bereketli bir Ramazan yaşıyoruz. Mahalle iftarlarımız Ramazanın son gününe kadar aralıksız sürecek’’ ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ