Tuşba’da “Fikirler Konuşuyor” münazara yarışması

Van’ın Tuşba Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Tuşba’da Fikirler Konuşuyor” üçüncü geleneksel münazara yarışmasının

Van Haberleri 18.02.2019 14:43:19 0
Tuşba’da “Fikirler Konuşuyor” münazara yarışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2019 14:43

Van’ın Tuşba Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Tuşba’da Fikirler Konuşuyor” üçüncü geleneksel münazara yarışmasının çeyrek finali başladı.

Koç Ortaokulunun konferans salonunda düzenlenen yarışmaya Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı M. Nuri Bekiroğlu, YYÜ Eğitim Programı ve Öğretimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Yayla, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Güzelyıldız, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen yarışmanın açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Gün geçtikçe bu münazara ile ilgili etkinliğimizin ne kadar faydalı olduğunu anlıyoruz. Arkadaşlarımız artık çok profesyonelleştiler ve önceki yarışmalarımızda olduğu gibi farklı konu başlıkları altında yine tez ve antitezlerini aktarmaya çalışacaklar. Biz bu proje ile sizlerin aile içerisinde, günlük hayatta, okulda ve derste hem karşı tarafı dinlemek hem fikirlerinizi, düşüncelerinizi karşı tarafa anlatırken nezaket kuralları içinde karşı tarafı ikna yollarla pratik yapmaktayız. Dolayısıyla öğrencilerimiz bu çalışmaları yaparken kitap okuyor, araştırma yapıyor, üniversiteye gidiyor, kurumlara gidiyor, ebeveynleriyle etkileşim halinde güzel bir çalışma yapıyorlar. Kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

Yarışmaya Tuşba Fen Lisesi öğrencileri “Kişiliğin oluşumunda çevre etkili değildir” tezini savunurken, Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ise “Kişiliğin oluşumunda çevre etkilidir” antitezini savundu.

Oldukça çekişmeli geçen yarışmanın sonunda Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 90.75 puan alırken, Tuşba Fen Lisesi öğrencileri ise 94 tam puan alarak bir üst tura yükseldi.

Zorlu geçen münazaranın ardından katılımcılar tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ