Tuşba'da 'Fikirler Konuşuyor' münazara yarışması

Van’ın Tuşba Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği liselerarası ‘Tuşba’da Fikirler Konuşuyor’ münazara yarışmasının çeyrek finali yapıldı.

Van Haberleri 10.04.2017 10:52:11 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.04.2017 10:52

Ahmed-i Hani Anadolu Lisesinin konferans salonunda düzenlenen münazaranın çeyrek finaline Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, okul müdürleri, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı. ‘Eğitimde Okul Daha Önemlidir’ diyen Alaköy Anadolu Lisesi ile ‘Eğitimde Aile Daha Önemlidir’ diyen Abdurrahman Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri örneklemeler ve materyallerle tezlerini savundular. Oldukça çekişmeli geçen ve rakibinin savunduğu tezi çürütmek için büyük çaba gösteren Abdurrahman Gazi Anadolu Lisesi ekibi 92.58 puan alarak finale yükselirken, Alaköy Anadolu Lisesi öğrencileri ise 85.00 puan aldı.

 

Münazara yarışmasını açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, münazara yarışması çeyrek final eşleşmesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bugünkü münazara yarışmasının konusunun ilgi çekici olduğunu belirten Bekiroğlu, ‘Eğitimde Okul Daha Önemlidir’ ve ‘Eğitimde Aile Daha Önemlidir’ konularının ele alındığını belirterek, “Aslında konulara baktığımız zaman ikisi de gerçekten çok önemli konular. Hangi konunun, hangisinden daha önemli olduğunu söylemek hakikaten zordur. Şimdi burada arkadaşlarımız fikirlerini savunacak. Fikirlerini dile getirirken, anlatımları ile karşı tarafın tezlerini çürütmek için ellerinden gelen çabayı sergileyecekler. Dolayısıyla sadece konu hakkında belirtmiş oldukları fikirlerden ziyade hitabet, zamanı iyi kullanma, karşı fikri dinleyip ona karşı örnekler ve güncellemeler gibi diğer hususlarında göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Tuşba Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe hakikaten kendisinin bilim insanı ve eğitimci olmasından dolayı eğitim konularında çok duyarlıdır. Eğitimin önemini, gençliğin yaşamında eğitimin yeri ve katkısını bilen bir bilim insandır. Bu anlamda eğitimle ilgili yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda başkanımız sürekli bizim yanımızdadır. Desteklerini hiçbir zaman eksik etmemektedir. Bize her birim müdürleri toplantısında der ki ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Sıcak asfaltlar, parklar, temizlik ve çevre konularında yapılan faaliyetlerin hepsi insanın hayat standartlarını artırmak ve huzurlu, mutlu ve bahtiyar bir toplum ile birey içindir. Ben buradan tekrar çok kıymetli Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani Beye katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani’nin de bir konuşma yapmasının ardından, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Münazara yarışması, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ