Tuşba Belediyesinden sahil temizliği

Van’ın Tuşba Belediyesi ekipleri, halkın 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yüzme ve piknik amacıyla gittiği Van Gölü sahilinde temizlik çalışması başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklığın?

Van Haberleri 12.06.2019 09:47:00 0
Tuşba Belediyesinden sahil temizliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.06.2019 09:47

Van’ın Tuşba Belediyesi ekipleri, halkın 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yüzme ve piknik amacıyla gittiği Van Gölü sahilinde temizlik çalışması başlattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklığının artması ile birlikte halkın yoğun olarak gittiği sahil kesiminde temizlik çalışması başlattı. Halktan büyük ilgi gören temizlik çalışmaları, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinden dolayı vatandaşların yoğun olarak gittiği Mollakasım, Ayanıs, Dağönü, Yeşilsu, Halkalı ve Yaylıyaka sahilleri boyunca yapılıyor. Temizlik çalışmaları kapsamında toplanan cam, pet şişe, poşet parçaları, organik atıklar ve gelişi güzel çevreye bırakılan çöpler, ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

Temiz bir sahilin oluşmasının ancak duyarlı vatandaşların desteği ile mümkün olacağını ifade eden Belediye Başkanı Salih Akman, en iyi ve kalıcı temizliğin ‘Kirletmemek’ olduğunu dile getirdi. Duyarlı her vatandaşın çöplerini bütün piknik alanlarında mevcut olan çöp konteynerlerine atması gerektiğini anlatan Başkan Akman, “Halkımızdan hassaten talebimiz, lütfen yapılan hizmetleri sahiplenin ve onları gelecek nesillere aktarmak için koruyalım” dedi.

Bu tür temizliğin, ‘Sahillerimiz temiz kalsın’ sloganıyla yaz mevsimi boyunca halkın özellikle hafta sonları yoğun olarak kullandığı sahillerde devam edeceğini vurgulayan Başkan Akman, temiz bir Van Gölü sahili için herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Van Gölü kıyısında halkın rahat yüzülebildiği ilk ve tek halk plajı olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’nın bu yıl da aynı şekilde hizmet vereceğini dile getiren Başkan Akman, “Plajımız kendi alanında bölgede eşi ve benzeri olmayan çevre ve engelli dostu bir plajdır. Halkımızın da bu değere sahip çıkarak özellikle denizi, kumsalı, kıyıyı ve parkları temiz tutmalarını istiyoruz. Biz sizin için varız, lütfen siz de sizin için yapılan hizmetlere sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ