Tuşba Belediyesi’nden ‘komşuluk ölmedi’ dedirten kampanyaya destek

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, komşularının destekleri ile Demir ailesine alınan evin eksik olan yer seramiği, parke, kapı ile pencere korkuluklarının yapılması talimatını verdi.

Van Haberleri 27.10.2021 11:06:55 0
Tuşba Belediyesi’nden ‘komşuluk ölmedi’ dedirten kampanyaya destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.10.2021 11:06

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, komşularının destekleri ile Demir ailesine alınan evin eksik olan yer seramiği, parke, kapı ile pencere korkuluklarının yapılması talimatını verdi.

Yaklaşık 2 yıl önce eşinin yakalandığı kanser hastalığı sonucu hayatını kaybetmesiyle 4 çocuğu ile yalnız başına kalan 47 yaşındaki Hanife Demir’e komşuları ile hayır kurumları el uzattı. Adeta ‘komşuluk ölmedi’ dedirten bir kampanya ile Demir ailesinin 19 yıldır kirada kaldığı evi satın alan komşuları, kendilerine teslim ettiler. Bir kısmı hayır kurumları tarafından onarılan evin geriye kalan eksikleri ise Tuşba Belediyesi tarafından tamamlanacak.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın, direktifleri ile mahalleye giden Başkan Vekili Mehmet Şirin Oflas ve Başkan Yardımcısı Azad Gülengül, Hanife Demir’i evinde ziyaret ettiler. Hanife Demir’den evin eksikleri ile ilgili bilgi alan Başkan Vekili Oflas, Tuşba Belediyesi olarak eksik olan ihtiyaçların giderilmesini üstleneceklerini söyledi.

Gönül belediyeciliği ile hizmet veren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın Ankara’da olmasına rağmen hemen aileyi ziyaret ederek yapılması gereklerin derhal yerine getirmeleri için talimat verdiğini ifade eden Oflas, “Başkan yardımcımız ile birlikte zaman kaybetmeden ailemizi ziyaret ederek yıllarca kirada kaldıktan sonra komşularının destekleri ile aldıkları evlerinin eksiklerini yerinde tespit ettik. Zaten belediyemizden yardım alan bir ailemiz olduğu için kendilerini tanıyoruz. Başkanımızın Salih Akman’ın fakir fukaraya yardım etmesi konusundaki hassasiyeti de kamuoyu tarafından çok iyi biliniyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ