Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman'ı karalamak isteyen HDP yandaşlarının yalanları elinde kaldı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman hakkında HDP yandaşları tarafından ortaya atılan "koronavirüs krizi sürecinde akrabalarını işe aldı" şeklindeki iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. 

Van Haberleri 2.04.2020 17:07:09 0
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman'ı karalamak isteyen HDP yandaşlarının yalanları elinde kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Tuşba Belediyesi yaptığı açıklama ile gerçek dışı ve asılsız iddialar ile Belediye Başkanı Salih Akman hakkında karalama kampanyası başlatan, HDP yandaşlarının foyasını ortaya çıkardı. 

Van Postası Gazetesi olarak sözde “özgür basın” olduğunu iddia eden HDP yandaşlarının gerçeği yansıtmayan, karalamaya yönelik asılsız iddialarını araştırdık. 

TUŞBA BELEDİYESİ ‘İDDİALAR ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI’
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman 12 Nisan 2019 tarihinde görevini Eski Başkan Fevzi Özgökçe’den teslim aldı. Tuşba Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden  yapılan açıklamada 2019 Mayıs ayından bu yana da hiçbir personelin işe alınmadığı, ancak belediyenin ihtiyaç duyduğu alanlardaki personelin kurumlar arası nakil ile başka kurumlardan Tuşba Belediyesine geçiş yaptığı belirtildi. 

HDP YANDAŞLARININ GERÇEK DIŞI İDDİALAR İLE KARALAMA ALIŞKANLIĞI
HDP’nin yandaş gazetecileri ile haber siteleri tarafından 2020 Mart ayı sonlarına doğru “Belediyeyi akraba şirketine çevirdi. Tuşba Belediyesine Başkan olarak atanan Salih Akman, koronavirüs günlerinde fırsattan istifade ederek akrabalarını işe aldı. Başkan Salih Akman ise ilk yaptığı icraat akrabalarını işe almak oldu. Özel Kalem Müdürülüğüne (ablasının oğlu) yeğeni Sinan Koçak’ı özel kalem müdürü olarak atarken, Belediye Başkan Yardımcılığına da Muradiye Milli Eğitim Şube Müdürü olan yeğeni (ağabeyinin oğlu) Aziz Akman’ı atadı. Salih Akman’ın bir yıl içerisinde Akman soyadlı 3 kişiyi işe aldığı biliniyor. ” şeklinde gerçeği yansıtmayan iddiaların da olduğu haberler yayınlanmıştı. 

SİNAN KOCAK SALİH AKMAN’IN ABLASININ OĞLU MU?
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın ablalarının Sinan Koçak isminde bir oğlu bulunmamaktadır ve birinci derecede akrabası da değildir. Bu konuda Nüfus Müdürlüğü kayıtları ortadadır. Kaldı ki Sinan Koçak, Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak Danışmanlık görevini Salih Akman Belediye Başkanlığını devraldığı günden itibaren sürdürmeye başladı. Özel Kalem Müdürlüğü görevini de vekaleten yapmaktadır.

“Koronavirüs sürecinde işe alındığı” iddiaları ise krizi bahane ederek gerçek dışı beyanlar ile HDP yandaşlarının Tuşba Belediyesini ve Başkan Salih Akman’ı karalama çabasıdır. 

Salih Akman’ın Tuşba Belediye Başkanı olarak göreve başladığı günden bu yana, terör örgütü PKK/KCK üyeliği nedeniyle tutuklanan bazı meclis üyeleri ve HDP yandaşı medya tarafından karalanmaya çalışıldığı tüm kesimler tarafından biliniyor. 

AZİZ AKMAN’I SALİH AKMAN MI İŞE ALDI?
2004 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı personeli olarak çalışan Aziz Akman, Van’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü ve ilçe milli eğitim şube müdürlüğü görevlerinde bulunmuş, yöneticilik deneyimi olan bir devlet memurudur. 

Muradiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaparken yaklaşık 2 ay önce kurumlar arası nakil ile Tuşba Belediyesi’ne geçiş yapmak üzere müracaat etti. Resmi işlem süreci tamamlandıktan sonra da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ilişiğini kesip Tuşba Belediyesi’ndeki mesaisine başladı. 

İddia edildiği gibi Aziz Akman Tuşba Belediyesi’nde işe alınmamış, şube müdürlüğü kadrosu bulunduğu için kadrosuna uygun bir görev ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kurumlar arası nakille Tuşba Belediyesine Birim Müdürü olarak gelmiştir. 
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem