Tuşba Belediye Başkanı Akman’ın, ‘Anneler günü’ mesajı

VAN MERKEZ TUŞBA BELEDİYE BAŞKANI SALİH AKMAN, ANNE SEVGİSİNİ ALAN BİR ÇOCUĞUN TÜM KÖTÜLÜKLERDEN UZAK DURARAK ÇEVRESİYLE BARIŞIK BİR HAYAT SÜRDÜĞÜNÜ BELİRTEREK, “BU NEDENLE ANNELERİMİZE EĞİTİMDEN SAĞLIĞA HER ALANDA NE KADA

Van Haberleri 9.05.2020 12:56:26 0
Tuşba Belediye Başkanı Akman’ın, ‘Anneler günü’ mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2020 12:56

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, anne sevgisini alan bir çocuğun tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürdüğünü belirterek, “Bu nedenle annelerimize eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkanlar sağlarsak, o kadar güçlü nesiller yetiştirebiliriz” dedi.

Anneler günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, çocuğu, dünyaya gözlerini ilk açtığı anda itibaren sarıp sarmalayan, hayata hazırlayan annenin, sevgisi, şefkati ve sıcaklığıyla da her zaman aile hayatının birleştirici unsuru olduğunu söyledi. Başkan Akman, “Anne, hayatımıza hayat veren, cana can katan, bizlere hayatı öğreten, bizlerin kişiliğini yoğuran, geleceğe hazırlayandır. Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır” dedi.

Anne sevgisini alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürdüğünü, bu nedenle annelere eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkanlar sağlanırsa o kadar güçlü nesiller yetiştirileceğini vurgulayan Başkan Akman, “Annelerimiz huzurluysa, toplum huzurludur, annelerimiz mutluysa, toplum mutludur. Annelerimiz güvendeyse, toplum güvendedir. Son 2 aydır tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de çok ciddi sağlık sorununa neden olan korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle baş tacımız olan annelerimizin özgürlüklerini biraz kısıtladık. Ancak unutmamalıdır ki tüm çaba ve gayretlerimiz, değerli çınarlarımızın sağlığını düşündüğümüz içindir. Hayatımızın her aşamasında ihtiyaç duyduğumuz büyüklerimiz mecburi kalmadıkça dışarı çıkmasınlar. Hükümetimizin ve sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri ve çabası sonucu Allah’a şükürler olsun Avrupa ülkelerine göre çok güzel bir tablo ile gün geçtikçe insanlığı çaresiz bırakan bu virüs belasında kurtuluyoruz. Bu salgında birçok annemizi ve birçok annemiz ise evladını kaybettiğini unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesi olarak en az bir evlat kadar sevgi ve şevkata ihtiyacı olan bu ceviz fidanlarının ancak bir annenin ellerinde büyüyeceği düşüncesiyle ‘Anneler Günü’ hediyesi olarak dağıttıklarını anlatan Başkan Akman, “Bu yetiştireceğiniz fidanların meyvesinde belki sizler yararlanmayacaksınız. Ancak yetiştireceğiniz, fidanlar koca ağaçlara dönüşerek evlatlarınız için meyve verecektir. O yüzden yeni Türkiye’nin anahtarı annelerimizdir. Ömürlerini ailelerine adayan, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden başta yüreklerine evlat ateşi düşmüş, evlat acısını tatmış, ‘Vatan Sağ Olsun’ diyerek bağrına taş basmış şehit ve gazilerimizin cefakar anaları ile Covid-19 ile mücadele eden kahraman sağlık çalışanı annelerin ‘Anneler Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ