Tuşba Belediye Başkanı Akman’dan “Van’ın Kurtuluş Günü” mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kentin düşman işgalinden kurtarılışının 104. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Van Haberleri 2.04.2022 09:38:56 0
Tuşba Belediye Başkanı Akman’dan “Van’ın Kurtuluş Günü” mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.04.2022 09:38

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kentin düşman işgalinden kurtarılışının 104. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Van’ın düşman işgalinden kurtarılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, o dönem işgale uğrayan pek çok Anadolu şehrinde olduğu gibi Van’da da halkın zulme boyun eğmeyerek destansı bir mücadeleyle yurdunu düşmana teslim etmediğini belirtti. Başkan Akman, “Binlerce yıllık tarihiyle, sayısız medeniyete ev sahipliği yapan, doğal güzelliklerin ve güneşin kenti Van’ımız 104 yıl önce bugün olan 2 Nisan 1918’de düşman işgalinden kurtarılmasının gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

2 Nisan günü Vanlıların bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini anlatan Başkan Akman, bundan sonra kendilerine düşen görev ise millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyarak Van’ın daha çağdaş ve mutlu yarınlara taşımak olduğunu kaydetti. Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle düşman işgaline karşı kadını erkeği, yaşlısı genci ile çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık destanı yazarak vatan toprakları ve bağımsızlığı için yaptıkları kahramanca mücadele sonucu hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, büyük acılar yaşayan başta Tuşbalılar olmak üzere Vanlı hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ