Tuşba Belediye Başkanı Akman’dan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Van Haberleri 14.07.2021 14:11:54 0
Tuşba Belediye Başkanı Akman’dan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.07.2021 14:11

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, bundan beş yıl önce 15 Temmuz gecesi, dini değerlerin arkasına gizlenen FETÖ’nün hain darbe girişimine şahit olduklarını söyledi. İhanet şebekesi olan bu örgütün, aziz vatanın istiklal ve istikbalini hedef aldığını kaydeden Başkan Akman, “O gece, hainlere karşı zafer kazanmayı sağlayan milletimiz, dünyaya örnek olacak nitelikte büyük bir destan yazmıştır. Bedenlerini bu vatan için siper eden şehitlerimizin şehadetine, gazilerimizin kahramanlıklarına şahit olduk” dedi.

O karanlık gecede kahraman bu milletin, ‘Milli Mücadele’ ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başardığını kaydeden Başkan Akman, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini verildiğini dile getirdi. Başkan Akman, “Milletimiz, üzerine açılan ateşe, atılan bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir. Bundan 5 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimini, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı dik duruşu, halkımızın ve halkına silah doğrultmayı reddeden askerin direnişiyle kazandık” şeklinde konuştu.

Bir daha böyle bir tablo ile karşılaşmamak için milli ve manevi değerleri istismar etmek isteyenlere asla fırsat vermemeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Akman, “Vatan müdafaasında şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimiz ile 15 Temmuz kalkışmasında hayatlarını kaybeden 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyor, hainlere karşı mücadelede yaralanan 2 bin 196 gazimize, en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ