Tuşba Belediye Başkanı Akman: Üreticilerimiz için ek gelir kaynağını oluşturmaya çalışıyoruz

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, "Kırsal mahallelerde oturan üreticilere ek bir gelir sağlamak amacıyla Tuşba Belediyesi olarak başlattığımız ‘Model Ceviz Bahçesi’ projesi bu yıl da devam edecek" dedi.

Van Haberleri 23.04.2020 00:44:33 0
Tuşba Belediye Başkanı Akman: Üreticilerimiz için ek gelir kaynağını oluşturmaya çalışıyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.04.2020 00:44

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Tuşba Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan üreticilerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Bu yıl da her biri en az 5 dönüm olmak üzere 20 adet ‘Model Ceviz Bahçesi’ projesinin uygulanacağı belirtildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı bu yıl proje için yapılacak olan başvuruların 15-24 Nisan 2020 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacağı kaydedildi. 

PROJEYE BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?
Üreticilerin başvuru dilekçeleri ile istenilen, arazi tapusunun kendi adına veya en az 10 yıl süre ile kiralandığına dair belge, arazinin minimum 5 bin metrekare olduğunu gösteren tapu örneği, sulanabilir tarım arazisi vasfı olması, dezavantajlı olanların (yoksulluk durumu, gazi-şehit aileleri) belgesi, kurulacak olan model ceviz bahçesinin sulama ve bakımı hizmetlerinin yapılması taahhütnamesini 0506 381 78 16 Nolu WhatsApp hatına göndermeleri gerekir. Yapılan müracaatların oluşturulan komisyon tarafından değerlendirdikte sonra sonucunu vatandaşlara yine aynı şekilde elektronik ortamda bildirileceği kaydedildi.

SALİH AKMAN, "AİLE GEÇİMİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"
Tuşba’nın ekonomisini canlandırmak, tarım ile ilgili eksiklikleri gidermek konusunda canla başla çalışacaklarını kaydeden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, o yüzden geçen yıllardan kırsaldaki mahallere yönelik başlatılan ‘Model Ceviz Bahçesi’ projenin bu yılda uygulayacaklarını ifade etti. Tuşba İlçesi’nin gerek tarım ve gerekse hayvancılık açısından iyi bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Başkan Akman, Tuşbalı üreticilerimiz için ek gelir kaynağını oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız köylümüzün, çiftçimizin daha fazla kazanması ve üretime katkıda bulunmasıdır. Geçmiş yıllarda kurduğumuz ‘Model Ceviz Bahçeleri’ şuan çok iyi durumda. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ürün alınmaya başlanacak. Biz bu fidanları en az 5 dönüm üzerinde model bahçe kuran üreticilerimize veriyoruz. Bunun amacı üreticimiz, kendi ihtiyacını karşılasın. Ekonomik olarak aile geçimine katkı sağlasın” diye konuştu.

Tuşba Belediyesi 2017 yılından beri hayata geçirdiği proje ile ilçenin 40 mahallede kurduğu 50 'Model Ceviz Bahçesi' ile 5 bin adet ceviz ve badem fidanını toprak ile buluşturarak ilçe üreticisine destek oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ