Tuşba Belediye Başkanı Akman; 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğinde açıklamalarda bulunarak, FETÖ terör örgütünün 4 yıl önce bu milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir da

Van Haberleri 16.07.2020 15:18:58 0
Tuşba Belediye Başkanı Akman; 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, FETÖ terör örgütünün darbeye kalkışırken hesaba katmadığı bir şeyin olduğunu belirterek, “Bu vatan evlatlarının bayrağı ve istikbali için seve seve ölüme gideceğini hiç düşünmemişlerdi” dedi.

“HAİNLERİN PLANLARI BAŞLARINA YIKTIRILDI”
Başkan Akman, aziz millettin, Cumhurbaşkanın çağrısıyla sel olup sokakları ve meydanları doldurduğunu belirterek, “Peygamber Ocağı dediğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içerisine yuvalanan bir avuç hain FETÖ terör örgütü üyeleri, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek amacıyla milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmak istedi. Ancak, bu hainler ve dışarıdaki işbirlikçilerinin hesaba katmadığı bir şey vardı. Bu vatan evlatlarının bayrağı ve istikbali için seve seve ölüme gideceğini hiç düşünmemişlerdi. Gözlerini kırpmadan aziz milletin üzerine, gazi meclisine, kadim camisine, emniyet binalarına ve milletin külliyesine ateş edenler, bu milletin korkacağını, meydan ve sokakları kendilerine terk edip evlerine çekileceğini sandılar. Bu aziz millet, Cumhurbaşkanın çağrısıyla sel olup sokakları ve meydanları doldurarak, tank ve namluya göğsünü siper edip, ölümüne ülkeyi bölmek isteyen hainlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da dış güçlere nasıl cevap verdiyse, 15 Temmuz’da da içimizdeki hainlere aynı cevabı vererek, planlarını başlarına yıktı” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”
Aziz Milletin Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da da meydanları hainlere bırakmadığını belirten Başkan Akman, “Bu aziz millet, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da da üzerine uçaklardan, helikopterlerden, tanklardan ve tüfeklerden açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmadı ve meydanları darbeci hainlere bırakmadı. İşte o gece bu ülkenin 251 evladı şehitlik mertebesine ulaşırken, 2 bin 500 evladı da gazi oldu. Eğer bu gün, bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, her bir köşesine özgürce ulaşabiliyorsak, bu şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Vatan ve bayrağı için bir an bile tereddüt etmeden şehit olmayı göze alan vatan evlatları oldukça ne darbeler ne de başka hain girişimler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. O nedenle hep birlikte 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte vatan ve bayrak uğruna hainlerle girdikleri çatışmalarda şehitlik mertebesine yükselen vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem