TÜRSAB Van BTK Başkanı Özgökçe, Otobüs fiyatları daha da düşmeli

Koronavirüs salgını nedeniyle yarı kapasiteyle çalışan şehirlerarası otobüslerde bilet fiyatlarının iki katını aşmasının ardından Ulaştırma Bakanlığı yeni bir düzenlemeye gitti. Beklenen tavan ücret tarifesi belli oldu. Türkiye S

Van Haberleri 15.06.2020 22:24:05 0
TÜRSAB Van BTK Başkanı Özgökçe,  Otobüs fiyatları daha da düşmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, bakanlığın aldığı karar ile otobüs bilet fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında düşüş yapıldığını söyledi.

“BUGÜNE DEK HİÇ KREDİ KULLANMAYAN 922 BİN İNSAN KREDİYE BAŞVURMUŞ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özgökçe, “Tabi yarı kapasiteyle çalışan şehirlerarası otobüslerde maliyetler yükselince fiyatlarda ister istemez yükseldi. Hükümetin yarı kapasite kararından sonra fiyatlar değişti. Şirket sahipleri de maliyetlerini kurtarabilmek için fiyatları yükselttiler. Eski fiyatlar yeni düzelmeyle maliyeti kurtarmıyordu. Bu uygulamanın da haklı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Tam kapasite uygulanırsa fiyatların daha aşağıya çekilmesi doğru olur. Çünkü insanların alım gücü yok. Halkın ekonomisi de çöktü. Bugüne dek hiç kredi kullanmayan 922 bin insan pandemi sürecinde krediye başvurmuş. Bu virüsün ülke ekonomisine, vatandaşlara ciddi anlamda zarar verdiğinin bir göstergesidir. Yeni tarifede hayat normale dönerse bence halkın alım gücüne göre yüksek bir fiyattır. Umut ediyorum ki hayat biran önce normale dönsün ki insanlarda hayatlarını idame edebilsinler” ifadelerini kullandı. 

YENİ TAVAN FİYATLAR BELLİ OLDU
Düzenleme ile otobüs bilet fiyatlarında 115 km'ye kadar 100 TL olarak uygulanan tavan ücret 70 TL'ye, 550 km'ye kadar 170 TL olarak belirlenen tavan fiyat 120 TL'ye, 1000 km'ye kadar 250 TL olarak uygulanan tavan fiyat 180 TL'ye indirildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem