TÜRÇEV heyetinden Vali Taşyapan'a ziyaret

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) yetkilileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret etti.

Van Haberleri 10.05.2017 10:59:02 0
TÜRÇEV heyetinden Vali Taşyapan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2017 10:59

Van Gölü’nün Tuşba Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Ayanıs Halk Plajı’na mavi bayrak kazandırılması yönündeki çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili çalışmaları yerinde incelemek üzere Van’a gelen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) yetkilileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret etti. Ayanıs Halk Plajı’nda mavi bayrak ödülü alınması doğrultusundaki çalışmaları inceledikten sonra gerçekleştirdikleri valilik ziyaretinde Vali Taşyapan ile bir araya gelen TÜRÇEV Genel Müdürü Murat Yiğitol, vakfın Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almıla Kından Cebbari, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çevre Sorunlarını Önleme Şube Müdürü Taciser Ültan ile Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yürütülen çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgi aktardılar.

 

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Taşyapan da, mavi bayrak ödülünün özellikle Van Gölü gibi eşsiz bir doğa güzelliği açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, şehrin turizmine büyük katkı sunacak ödülün kazanılması amacıyla yürütülen tüm projelere önem ve destek verdiklerini ifade etti. Mavi bayrak konusunda pek çok kriterin varlığına işaret eden Vali İbrahim Taşyapan, çok sayıda doğal plaja sahip Van’ın turizm konusundaki önemli eksikliklerinden biri olarak nitelendirdiği mavi bayrak çalışmalarıyla amacın, Van turizmini canlandırmakla birlikte, göl çevresindeki alanlarda sürdürülebilir kalkınma, yüzme suyu kalitesinin artırılması, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği gibi konularda da yüksek standartlara ulaşmak olduğunu söyledi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ