Van TSO'dan Nace Kodu İddialarına Sert Yanıt: Üyelerimizi Cezai Yaptırımla Karşı Karşıya Bıraktığımız Yalan!

Van Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerin Nace Kodu nedeniyle cezai yaptırımlarla karşı karşıya kaldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak sert açıklama yaptı.

Van Haberleri 26.07.2024 12:31:00 0
Van TSO
Tarih: 26.07.2024 12:37

VAN TSO: “NACE KODLARIYLA OYUN İDDİALARI ASILSIZ”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), üyelerin NACE kodlarıyla müdahale ettiği ve cezai yaptırımlara yol açtığına dair ortaya atılan iddiaları kesin bir dille reddetti. Van TSO yaptığı açıklamada, bu tür haberlerin gerçek dışı olduğunu, asılsız ve iftira niteliği taşıdığını belirtti.

NACE KODU DEĞİŞİKLİĞİNİN MALİYE BAKANLIĞI YETKİSİNDE OLDUĞU VURGULANDI

Odanın, üyelerinin NACE kodlarını değiştirme yetkisinin olmadığını ve bu değişikliklerin kesinlikle Maliye Bakanlığı'nın sorumluluk alanında gerçekleştiğini ifade eden Van TSO, ek NACE kodu eklemelerinin de firmaların ilişkili vergi dairesine başvurması ile mümkün olduğunu dile getirdi. Oda, kendilerinin bu süreçle bir ilgisinin bulunmadığını açıkça ifade etti.

İŞLETMELERİN E-FATURA SORUMLULUĞUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Van TSO, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan uygulamanın, e-faturaya geçmeyen veya ikinci NACE kodunu kaydettirip e-faturaya geçmeyen işletmelere yönelik olduğunu ve Türkiye genelinde aynı şekilde uygulandığını vurguladı. İşletmelerin bu işlemdeki sorumluluklarının altı çizilerek, oda olarak bu tür itham ve suçlamaların haksız ve mesnetsiz olduğu belirtildi.

YANLIŞ BİLGİ PAYLAŞIMINA SERT TEPKİ

Yerelde ve sosyal medyada yapılan asılsız iddialarla ilgili olarak da Van TSO, bu tür yanlış bilgilendirmelerin sadece odayı karalamak ve gündemde kalma çabasından başka bir şeye hizmet etmediğini belirtti. Van TSO, tüm bu açıklamalar ile üyelerine ve kamuoyuna gerçek durumu aktarıp, herhangi bir yanılgıya mahal vermeyecek şekilde konuyu netleştirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi