Tarih: 27.09.2024 12:20

Van TSO'dan Çağrı: 'Modern Sanayi Sitesi İçin Omuz Omuza Verelim!'

Facebook Twitter Linked-in

VAN TICARET VE SANAYI ODASI'NDAN ÖNEMLI ZIYARET

Van'da faaliyet gösteren Van Ticaret ve Sanayi Odası, halen yapım aşamasında olan ve bölgesel sanayiyi canlandıracak olan Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesini ziyaret etti. Van TSO, projeye olan desteğini bir kez daha vurguladı.

SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLIGI'NDAN DESTEKLENEN PROJEYE YOĞUN İLGİ

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle ilerleyen Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi projesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tuşba ilçesine bağlı olan ve stratejik bir konumda bulunan sanayi sitesi, 700 bin metrekarelik bir alana yayılıyor ve 300 iş yerinin yanı sıra sosyal tesisler ve eğitim kurumlarını da içinde barındıracak.

PROJEYI DEĞERLENDIREN VAN TSO YÖNETIMI, INCELEMELERDE BULUNDU

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve yönetim ekibi, sanayi sitesinin yüklenici firması SMS İnşaat yetkilileriyle bir araya geldi. Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Fahri Solmaz ve ekibiyle görüşen Van TSO temsilcileri, projenin ilerleyiş hakkında bilgi alışverişinde bulundu ve alanda detaylı incelemeler yaptı.

TAKVA: “PROJE VAN İÇİN ÇOK ÖNEMLI”

Van TSO Başkanı Necdet Takva, proje hakkındaki düşüncelerini paylaştı ve sanayi sitesinin şehrin ekonomisine katkı sunacağını vurguladı. Emek ve çaba sarf eden tüm ekiplere teşekkür ederek, projenin başarıya ulaşmasının önemine dikkat çekti.

KÜMüLENMIŞ ÜRETIM ALANINA DESTEK ÇAĞRISI

Takva, sanayi sitesinin tamamlanması için yerel kurum ve kuruluşların vermesi gereken desteğin altını çizdi. Altyapı ve erişim sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini belirterek, ilgili kurumları harekete geçmeye çağırdı.

SOLMAZ: “MODERN VE KALIFIYELI ELEMANLAR YETIŞTIRECEĞIZ”

Proje hakkında konuşan Kooperatif Başkanı Fahri Solmaz, sanayi sitesinin Van'ın ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam edecek olan sanayi sitesinin modern ve fonksiyonel bir yapıda olacağını belirtti. Van TSO'nun projeye verdiği desteğe de teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —