Tarih: 15.09.2024 00:24

Van TSO Meclis Üyelerinden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Necdet Takva Eleştirisi!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği "İstihdamın Yıldızları" ödül törenine katılarak burada Van TSO Başkanı ve yönetimine övgülerde bulundu. Ancak Hisarcıklıoğlu'nun övgü dolu sözleri bazı çevrelerden eleştiri topladı.

CEVDET ÖZGÖKÇE'DEN EKONOMİK GÖSTERGE TEPKİSİ

Van TSO Meclis Üyesi ve TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na eleştiride bulundu. 

Hisarcıklıoğlu'nun övdüğü Van TSO'nun, ekonomik performans göstergeleri açısından ülke genelinde 81. sırada yer alması çelişkisine işaret eden Özgökçe, "Rıfat bey, Van Ticaret Odası'nın konuşmalarınızdaki övgülerine rağmen, ekonomik göstergelerde neden en alt sıralarda yer alıyor, ithalat ve ihracatta 81. sırada olmasını nasıl açıklıyorsunuz?" sorularını yöneltti.

 

BALA BARAN GÖKÇENAY'DAN AYRIMCILIK IDDIASI

Van TSO Meclis Üyesi Bala Baran Gökçenay, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun meclis üyeleri arasında ayrımcılık yaptığını iddia etti. 

Mecliste bulunan ve 'Beyaz Liste' olarak adlandırılan bir grup meclis üyesinin konuşma taleplerinin dikkate alınmadığını belirten Gökçenay, Hisarcıklıoğlu'nun bu tutumunu Türkiye'deki tüm oda meclis üyelerine bir hakaret olarak nitelendirdi. 

“Van TSO Meclis Üyesi olarak TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu esefle kınıyoruz. Bizlere göstermiş olduğu tutum, Türkiyedeki bütün oda meclis üyelerine sergilemiş olduğu bir hakaret niteliğindedir. 20 tane meclis üyesinin Beyaz Liste ekibinin söz istemesine rağmen söz hakkı tanınmamasıdır.”  diyen Gökçenay, düşüncelerini Hisarcıklıoğlu'nun tavrını esefle kınamak şeklinde ifade etti.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —