Van TSO, Dohuk'ta Yeni Bağlantılar Kuruyor!

Van ile Dohuk Ticaret ve Sanayi odalarından sınır ötesi iş birliği hedefi.

Van Haberleri 25.06.2024 19:31:00 0
Van TSO, Dohuk
Tarih: 25.06.2024 19:42

VAN TİCARET ODASINDAN DOHUK'A ÖNEMLİ ZİYARET

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, sınır ötesi ilişkileri geliştirme amacıyla Irak'ın kuzeyinde yer alan Dohuk kentini ziyaret etti. İki şehir arasındaki turizm, ticaret ve ekonomik iş birliklerini güçlendirme hedefiyle gerçekleşen ziyaret sırasında önemli görüşmeler yapıldı.

STRATEJİK GÖRÜŞMELER VE İŞ BİRLİĞİ PLANLARI

Van TSO'nun yönetim ekibi, her iki kentin turizm alanındaki iş birliklerini ve ekonomik potansiyellerini masaya yatırdı. TSO yönetimi, Van'ın kültürel ve tarihi değerlerini tanıtarak iki şehir arasında sürdürülebilir ticari ve ekonomik ilişkilerin temellerini atmıştır. Bu ziyaretle, her iki kentin karşılıklı olarak turizm, ticaret ve ekonomi alanlarında etkileşimleri güçlendirilmesi hedefleniyor.

VAN VE DOHUK'TAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

İki oda arasında yapılan görüşmeler sonucunda, ortak bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada Van ile Dohuk'un ticaret ve turizm açısından sahip olduğu stratejik önem vurgulandı ve iki şehir arasındaki gidiş gelişlerin artırılması için atılacak adımlar konuşuldu. Özellikle ticari ilişkilerin genişletilmesine ve karşılıklı turizm faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik ortak bir niyet beyan edildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva liderliğindeki heyet, Dohuk Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Shukri Jameel Nori ve Yönetim Kurulu üyeleri ile yapıcı görüşmeler gerçekleştirdi ve kardeş şehirler arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi için adımlar atıldı. Van TSO, bu temaslarla özellikle Van'ın turistlik ve ekonomik potansiyeline uluslararası bir açılım kazandırmayı ve bölgeler arası iş birliklerinin kök salmasını amaçlamaktadır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Dohuk' Bağlantılar Kuruyor!
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem