TSK ve Kızılay'a bağış yaparak yargılanmaktan kurtuldular

Van’da 'resmi görevlilere görevlerinden dolayı hakaret, sesli, yazılı ve görüntülü ileti ile hakaret ve tehdit' gibi suçlardan haklarında soruşturma başlatılan 2 şüpheli, şikayetçilerin Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) para ve Türk K

Van Haberleri 29.10.2018 14:30:08 0
TSK ve Kızılay
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.10.2018 14:30

Van’da "resmi görevlilere görevlerinden dolayı hakaret, sesli, yazılı ve görüntülü ileti ile hakaret ve tehdit" gibi suçlardan haklarında soruşturma başlatılan 2 şüpheli, şikayetçilerin Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) para ve Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunulması şartlarını kabul ederek yargılanmaktan kurtuldu.


Van Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, ilgili yasa kapsamına giren suçlarda tarafları uzlaştırarak, mahkemelerin iş yükünü azaltmaya devam ediyor. Kentte yaşanan birçok olayda, tarafları uzlaştırarak dava açılmasının önüne geçen uzlaştırma bürosu, "resmi görevlilere görevlerinden dolayı hakaret, sesli, yazılı ve görüntülü ileti ile hakaret, tehdit" suçlarından başlatılan 2 soruşturmada da uzlaşma yaparak şüpheliler hakkında "kovuşturmaya yer olmadığına" dair karar verilmesini sağladı.

TSK’ya bağış
Uzlaştırma Bürosunca sonuçlandırılan dosyalardan birinde, şüpheli S.T. hakkında, müşteki V.A.’yı iş yerinde yaşanan kavga sonrasında tehdit ettiği, ailesine hakarette bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Suçun, ilgili yasa kapsamında yer alması nedeniyle uzlaştırmacılar, taraflarla görüşerek anlaşmalarını sağlamaya çalıştı. Görüşmelerde V.A., TSK’ya 500 lira bağışta bulunması ve kendisinden özür dilemesi şartıyla şikayetçi olduğu S.T. ile uzlaşmayı kabul edeceğini iletti. Şüpheli S.T.’nin bu talebi kabul etmesiyle sağlanan uzlaşma sayesinde dosya, dava açılmadan kapandı.

Kızılay’a kan bağışı
Bir başka dosyada ise şüpheli M.D. hakkında, hastanede kan alan K.D.K. isimli görevliye hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Dosyanın gönderildiği Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin görüştüğü K.D.K., şüphelinin Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunmasını istedi. Uzlaşma şartını kabul ederek kan bağışında bulanan şüpheli M.D. hakkında kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ