Trans Asya Ekspresi Van’a ulaştı

Güvenlik Gerekçesiyle 4 Yıl Aradan Sonra Başlayan Transasya Ekspresi’nin (ankara-tahran) İlk Yolcuları Van'a Ulaştı.

Van Haberleri 15.08.2019 22:32:02 0
Trans Asya Ekspresi Van’a ulaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.08.2019 22:32

4 yıl aradan sonra Ankara-Tahran seferlerine başlayan Trans Asya Ekspresi’nin ilk yolcuları Van’a ulaştı.

Trans Asya Ekspresi seferleri PKK’lı teröristlerin saldırıları nedeniyle 2015 yılından bu yana yapılamıyordu. PKK terör örgütüne yapılan başarılı operasyonlar neticesinde bölgenin huzur ortamına kavuşmasıyla tren seferleri 11 Temmuz 2019 tarihinde yeniden başladı. Bir ay önce ilk deneme seferini başarıyla gerçekleştiren Trans Asya Ekspresi, haftalık düzenli seferlerine de başladı. Dün Ankara’dan hareket eden 188 kapasiteli tren, yaklaşık 50 yolcusuyla Tatvan limanına geldi. Ardından tren feribotu aracılığıyla Van Gölü’ndeki 2 buçuk saatin ardından kente ulaştı. Van demiryolu feribot iskelesine gelen yolcular, burada AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılama töreni sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Trans Asya Ekspresi’nin terör olayları nedeniyle uzun bir süre sefer yapamadığını anımsattı. Trenin geçtiğimiz hafta kesintisiz seferlere başladığını ifade eden Başkan Türkmenoğlu, “Trans Asya Ekspresi kesintisiz bir şekilde Bitlis ilimizin Tatvan ilçesine geldi. Daha sonra feribot aracılığıyla Van Gölü’nde 2 buçuk saatlik bir yolculuktan sonra Van’a indiler. Bizler yolcularımızı çiçeklerle ve Van’ımızın görsel kataloglarıyla ağırlamak istedik. 180 kapasiteli trenimiz, 50’ye yakın yolcusuyla buradan Tahran’a gidecek” dedi.

Ulaştırma Bakanlığınca başlatılan uygulamanın memnuniyet verdiğini dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Altuğ ise, Tahran-Van-Ankara ve Ankara-Van-Tahran seferlerinin kentin turizmine katkı sunacağını kaydetti.

Laya Hoseini isimli İranlı turist de yolculuklarının çok keyifli geçtiğini belirterek, tren yolculuğuyla birlikte bagaj sorunlarının da ortadan kalktığını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ