Trabzon’dan Van’a ‘Gönül Köprüsü’

Türkiye Birleşmiş Dernekler Federasyonu tarafından hayata geçirilen ‘Gönül Köprüsü’ projesi bünyesinde Trabzon Sürmene ilçesi Armutlu köyü ile Van Erciş Yukarı Akçagedik köyü ‘kardeş köy’ oldu.

Van Haberleri 16.05.2022 18:24:56 0
Trabzon’dan Van’a ‘Gönül Köprüsü’
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.05.2022 18:24

Türkiye Birleşmiş Dernekler Federasyonu tarafından hayata geçirilen ‘Gönül Köprüsü’ projesi bünyesinde Trabzon Sürmene ilçesi Armutlu köyü ile Van Erciş Yukarı Akçagedik köyü ‘kardeş köy’ oldu.

Trabzon’dan gelen grup, kardeş köy ilan ettikleri Yukarı Akçagedik köyünde büyük coşkuyla karşılandı. Projeden haberi olan köylüler, okullarını Trabzonspor’un rengi olan bordo maviye boyarken, okulun önüne ise Trabzonspor’un bayrağını asarak heyeti karşıladı. Burada konuşan Armutlu Köyü Muhtarı Hasan Yılmaz, Yukarı Akçagedik köyü ile Sürmene Armutlu köyünü kardeş köy ilan edip köprü vazifesi kurmak için geldiklerini söyledi.

Birleşmiş Dernekler Federasyon Başkanı Servet Öztaş ise Birleşmiş Federasyon Dernekleri olarak 91 ili birbirine bağlamayla ilgili bir projeleri olduğunu belirterek, “Türkiye’de ilk defa ‘Gönül Köprüsü’ projesini hayata geçirdik ve bugün Sürmene’nin Armutlu köyü ile Erciş’teki köyümüzü kardeş köy olarak ilan ettik. Bu projeyi bundan sonraki süreçte Türkiye’nin 81 ilinde; doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün köyleri tanıştırarak bir gönül köprüsü kurmayı planlıyoruz. Bugünde ilk projemizin ilk ayağını Erciş Kaymakamımızla gerçekleştirdik. Çok güzel program oldu. Her iki tarafta çok mutlu oldu. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Armutlu Köyü Dernek Başkanı Ömer Yılmaz ise projenin ilk uygulamasını Armutlu ile Yukarı Akçagedik köyleri arasında uyguladıklarını belirterek, “Emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum. Buradaki kardeşlerimiz bize sürpriz yaparak okullarını bordo maviye boyamaları çok güzel oldu. Bizde getirdiğimiz çam ağaçlarını buradaki kardeş köylülerimizle dikerek, bizimde burada bir dikili ağacımız var anlamında güzel bir mesaj verdik. Karşılıklı birbirimize hediyeler vererek ve o gönül köprüsünün ilk ateşini burada yaktık” ifadelerini kullandı.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu da, Trabzonlu hemşehrilerini Erciş’te görmekten mutluk duyduğunu belirterek, “Ben Anadolu’yum” şiirinden bir kısım okuyarak konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından program kemençe, horon ve halayla devam etti. Karşılıklı hediyelerin takdim edilmesi ve yöresel yemek ikramından sonra program son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ