Van Ticaret Odası'ndan Fahiş Fiyat Uyarısı: İran Turist Akını Tehlikede!

Fahiş fiyatlara karşı esnafa çağrı: Van TSO'dan önemli açıklama.

Van Haberleri 16.07.2024 13:43:00 0
Van Ticaret Odası
Tarih: 16.07.2024 13:46

VAN TSO İRANLI TURİSTLERE VE ARTAN FAHİŞ FİYATLARA DİKKAT ÇEKTİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Van TSO) yönetiminden önemli bir açıklama geldi. İranlı turistlerin sayısındaki düşüş yönündeki haberleri yanıtlarken, fahiş fiyat ve hizmetlerin turizmi kötü etkilediğine işaret ettiler. Van TSO'ya göre, turist sayısında düşüş değil, tam tersine bir artış söz konusu. Ancak, hoşgörü ve nezaket eksikliği gibi faktörlerin ve hizmet sektöründeki spekülatif fiyatlandırmanın turistleri olumsuz yönde etkilediğini vurguluyorlar.

KENTİN TURİZM HEDEFİ VE TURİSTİK KAZANÇLAR İLE İLGİLİ ENDİŞELER

Oda, kent ekonomisi için çok önemli olan İranlı turistlerin ve Kapıköy Sınır Kapısı'nın artış gösterdiğini ve bu gelişmenin sürdürülebilmesi için gereken adımların atılması gerektiğine inanıyor. Van TSO'nun 2024 hedefi oldukça yüksek: 1 milyon İranlı turist. Ancak odanın belirttiğine göre, kentte incelenen çeşitli alanlardaki fahiş fiyatlar ve hizmetler, bu turist sayısındaki artışı gölgede bırakarak kenti ziyaret edenlerin sayısının azalmasına öncülük edebilir.

FAHİŞ FİYATLARIN KENT İÇİ DÜZENİNE ZARARLARI

Van TSO, fahiş fiyatlandırma ve kötü hizmet kalitesinin Van'da yaşanan ekonomik ve sosyal dengeleri bozabileceğinin altını çiziyor. Esnaf ve vatandaşların fiyat politikalarını gözden geçirmesi, turistleri ağırlarken gerekli hoşgörü ve nezaketi göstermesi gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, fiyat politikalarının sürdürülebilir turizm için hayati önem taşıdığına ve ilgili kurumların bu konuda daha fazla denetim yapması gerektiğine dikkat çekiliyor.

VAN TSO'DAN ESNAFA VE VATANDAŞA ÇAĞRI: HOS?GO?RU? VE DANIS?MA ÖN PLANDA OLMALI

Van TSO'nun çağrısında, turistlere karşı gösterilmesi gereken hoşgörünün yalnızca Van kenti için değil, tüm turizm sektörü için hayati bir öneme sahip olduğu vurgulanıyor. Turistlerin farklı kültürlere saygı gösterilmesi, sabır ve anlayışla yaklaşılması gereken özel bir grup olduğunun altı çiziliyor. Van TSO, adil fiyat uygulamalarına ve kaliteli hizmet sunumuna özel önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, esnafı ve vatandaşları bu konularda duyarlı davranmaya çağırıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem