Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden koç katım şenliği

Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan koç katımı şenliği düzenlendi. Yetiştiricileri teşvik amacıyla düzenlenen şenlik, İpekyolu ilçesine bağlı Ağzıkara Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Van Haberleri 30.09.2023 22:18:00 0
Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Tarih: 30.09.2023 22:20 Güncelleme: 01.10.2023 00:09

Kurulduğu günden bu yana çiftçilerin sorunlarını çözmek için çaba harcayan Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü çiftçilerle buluşmaya devam ediyor.  Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Koç Katım Şenliği’nde çiftçilere 20 torba toklu yemi desteği verildi. Şenlik kapsamında, yemekler verildi, koçlar boyandı ve dualar edildi. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği şenliğe Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Erdal Orman, kurum yetkilileri, yetiştiriciler ve yöre halkı katıldı.

Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Koç Katım Şenliği

“YETİŞTİRİCİLERİMİZE BEREKETLİ BİR YIL GEÇİRMELERİNİ DİLİYORUM”

Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Erdal Orman, “Bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş koç katımı geleneğini canlandırmak için İpekyolu İlçesine bağlı Ağzıkara Mahallesinde çiftçilerle birlikte bir şenlik havasında buluşma gerçekleştirdik. Koç katımı, hayvan yavrularının, kışın soğuğa ve açlığa dayanıksız oluşlarından dolayı, yavrulama zamanlarının denetim altına alınması amacıyla sürülerden ayrılan erkek hayvanların sürüye geri salındığı zamandır. Bu zaman bölgemizde Eylül ve Ekim aylarına rastlar. Bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş Koç Katımı geleneğini canlandırmak için Enstitümüz tarafından Ağzıkara Mahallesinde vatandaşlarımızla birlikte bir şenlik havası oluşturulmuştur. Tarım ve hayvancılık Van için olmazsa olmazdır. Van ve ülke ekonomisine ciddi katkı sunar. Van’ın tarım ve hayvancılıkta daha iyi yerlere gelmesi için elimizden gelen her türlü çabayı sergileyeceğiz.  Ağzıkara Mahallesinde düzenlediğimiz Koç Katım şenliğinde yetiştiricilerimize bölgenin tarım ve hayvancılık yönünden önemine değindik. İlimiz küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde geçmişte de bugünde Türkiye’nin önde gelen ilidir. Van hayvan yetiştiriciliğinde yıllar önce yedi, yedi buçuk milyon küçükbaş hayvanla Türkiye sıralamasında ilk sırada yer alırdı. Buradan Sudi Arabistan’a, Körfez ülkelerine, Islahiye’den İskederun’dan gemilerle küçükbaş hayvan ihraç edilirdi. Yine hayvan sayısı bakımından ilk sıralarda olan Van’da maalesef geçmiş yıllardaki rakamlara ulaşılamıyor. Önceki yıllardaki rakamların yarısı kadar hayvan varlığına sahip. Hayvancılık politikasıyla üreticilere koyun, kuzu desteği sağlanmaktadır. Bu desteğin önümüzdeki yıllarda semerelerini inşallah hep birlikte göreceğiz. Biz her zaman yetiştiricilerimizin yanındayız. Yetiştiricilerimize bereketli bir yıl geçirmelerini diliyorum.  Ayrıca yetiştiricilere ek yemleme (Flushing) ile kaliteli yavru alabilmeleri için besi yemi desteğinde bulunan Şevginler Holding’e çok teşekkür ederiz” dedi.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem