Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünleri: 2020 Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesinde neler var?

Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesinde neler var? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyl

Van Haberleri 14.01.2020 14:12:39 0
Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünleri: 2020 Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesinde neler var?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesinde neler var? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bakanlığın yaptığı denetimler sonucu taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü tespit edildi.  Listede alkolsüz içeceklerden , bitki ve kahve ürünlerine, çikolata ve kakao ürünlerinden et ve et ürünlerine birçok ürün bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesinde neler var? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

TARIM ORMAN BAKANLIĞI HİLELİ ÜRÜNLER LİSTESİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/1102/Kamuoyu_Duyurusu_2020-1.pdf


DENETİM SONUÇLARI

Duyuruda, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünün listesi yer aldı. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun gerçekleştirildiği 2012 yılından bu yana 1443 firmaya ait 3 bin 202 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu.

Duyuruda, alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki, çay ve kahve, bitkisel yağ ve margarin, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri, et ve et ürünleri, şekerli mamuller, meyve ve sebze işleme ürünleri, kuru yemiş ve çerezler ile takviye edici gıdalarda taklit-tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen ürünlerin listesi yer aldı. Listede, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk nedeni ve parti numaraları sıralandı.

Buna göre, kamuoyuyla paylaşılan alkolsüz içeceklerde ve takviye edici gıda ürünlerinde ilaç etken maddesi, ballarda taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenirken, kuru yemiş kategorisindeki Antep fıstığı ürününde yer fıstığı görüldü.

Şekerli mamullerde ilaç etken maddesi ve glukoz, meyve ve sebze işleme ürünleri kapsamında salçada ve baharatlarda gıda boyası saptanırken, bitki, çay ve kahve ürünlerinde de ilaç etken maddesi ve gıda boyası tespit edildi.

Süt ve süt ürünlerinde ise nişasta, jelatin ve bitkisel yağ belirlendi.

Bitkisel yağlara da farklı tohum yağları katıldığı anlaşılırken, denetimler sonucu, kırmızı et ve et ürünlerinde domuz eti, tek tırnaklı eti, at eti, soya, kanatlı eti, sakatat, deri dokusu ve baş eti tespit edildi.


Anahtar Kelimeler: