Tarihi çarşının yeni hali göz kamaştırdı

Van’ın önemli değerlerinden biri olan Tarihi Peynirciler Çarşısı, restorasyon çalışmasının ardından kavuştuğu yeni görünümüyle göz kamaştırdı.

Van Haberleri 4.02.2019 09:31:48 0
Tarihi çarşının yeni hali göz kamaştırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2019 09:31

Van’ın önemli değerlerinden biri olan Tarihi Peynirciler Çarşısı, restorasyon çalışmasının ardından kavuştuğu yeni görünümüyle göz kamaştırdı.

Van’ın tanıtımı ve kente ait marka değerlerin yaşatılması amacıyla çalışma başlatan Van Büyükşehir Belediyesi, cumhuriyet dönemine ait olan Tarihi Peynirciler Çarşısı’nı restore etti. Restorasyon çalışmalarının ardından baştan sona yenilenen çarşı, yeni görünümüyle tarihi dokusuna yeni bir boyut kattı. Daha önce fiziki şartları yetersiz olan ve hijyen açısından tepki toplayan çarşı, yapılan yeni düzenlemeyle modern bir görüntüye kavuştu. Yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olan ve resmi açılışı için gün sayan çarşı, kentin meşhur otlu peynirinin daha hijyenik bir ortamda marka değerini yükselmesini sağlayacak.

İHA muhabirine konuşan Rüstem Apaydın isimli esnaf, 40 yılı aşkın bir süredir Tarihi Peynirciler Çarşısı’nda hizmet verdiğini belirtti. Daha önce sakatatçılar ile peynircilerin aynı ortamda yer almasından dolayı hijyenik açıdan birtakım sıkıntılara yol açtığını ifade eden Apaydın, “Sakatatçılarla peynirciler aynı çarşıda olduğu için hijyenden dolayı sıkıntılar vardı. Van Büyükşehir Belediyesi konuyu ele alarak sakatçılarla peynircileri ayırdı. Belediyenin tarihi çarşıyı restore etmesiyle birlikte hijyenik bir çarşıya kavuşmuş bulunmaktayız” dedi.

“Peynirciler Çarşısı bacasız fabrikamızdır”

Restorasyon çalışmalarının ardından modern ve nezih bir yapıya kavuşan Tarihi Peynirciler Çarşısı’nın kent için bacasız bir fabrika olduğunu vurgulayan Apaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peynirciler esnafı olarak burayı hijyenik bir şekilde çalıştıracağız. Peynirciler Çarşısı bacasız fabrikamızdır. Van’a gelen yerli ve yabancı turistler, çarşıyı gezecek ve gezerken de mutlaka bir hediyelik peynir, bal, tereyağı alacaklardır.”

Vatandaşların Tarihi Peynirciler Çarşısı’nın yeni halini görünce büyük şaşkınlık yaşadığını sözlerine ekleyen Apaydın, Van Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

“Çok güzel bir mekan oldu”

Yaklaşık 20 yıldır çarşıda esnaf olan Kenan Yağız, Van otlu peynirinin bir marka değeri olduğuna dikkat çekti. Otlu peynirin bu şekilde nezih bir ortama kavuşması konusunda emeği geçenlere teşekkür eden Yağız, “Yaklaşık bir haftadır taşındık. Resmi açılışı daha gerçekleşmemesine rağmen insanların yoğun bir ilgisi var. Tarihi bir çarşı görünümüne kavuşmasıyla birlikte vatandaşımız burada özçekim yapmaya başladı. Bundan sonra işlerimizin daha iyi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“Müşterilerimiz muazzam bir görüntüyle karşılaşıyor”

Çarşıda yaklaşık 15 yıldır hizmet eden Mehdi Kaya da beklentilerinin üzerinde modern bir çarşıya kavuştuklarını söyledi. Bundan sonra esnaf olarak dünya markası olan Van otlu peynirini en iyi şekilde temsil ederek kaliteye önem vereceklerini ifade eden Kaya, “Açıkçası bu kadar güzel beklemiyorduk. Beklentilerimizin üzerinde bir çarşı olmuş. Müşterilerimiz muazzam bir görüntüyle karşılaşıyor ve burayı beğeniyorlar. Tepkilerin güzel olmasından hoşnut duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ