Taht Palace Hotel Müdürü Takar: Van üzerinden ucuz kahramanlık yapmayın

Taht Palace Hotel Müdürü, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) üyesi Reşit Takar, birilerinin Van üzerinden ucuz kahramanlık yaptığını söyledi.

Van Haberleri 24.09.2020 19:13:56 0
Taht Palace Hotel Müdürü Takar: Van üzerinden ucuz kahramanlık yapmayın
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.09.2020 19:13

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van turizm sektörünün sahipsiz bırakıldığını söyleyen Taht Palace Hotel Müdürü, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) üyesi Reşit Takar, birilerinin Van üzerinden bir algı oluşturup Van’ı Türkiye’nin gündemine oturttuğunu belirtti.

Van’da bir algı operasyonunun olduğunu belirten Takar, Van’ın sürekli kötü anlamda gündeme getirildiğini söyledi. Takar, Van’daki siyasetçilerden, herhangi bir iç açıcı açıklama görmediklerini ifade etti.

“BİRİLERİ VAN ÜZERİNDEN UCUZ KAHRAMANLIK YAPIYOR”

Koronavirüs salgını nedeniyle Vanlı turizmciler olarak çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Takar, “Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın geçişlere kapanması, kültür turlarımızın iptal olması bizi çok kötü anlamda ekledi. Hükümetimizin defalarca işçilerinizi işten çıkarmayın, Kapıköy açılacak gibi günü birlik şeylerle bizi umutlandırdı. Ama neredeyse 11 aydır turizm sektörü ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Bu süreçte hiçbir personelimizi işten çıkarmadık. Tesisimizi gerekli tarihlerde açtık, gerekli tarihlerde kapattık. Fakat bu süreçte ne sendikalardan, Van’daki siyasetçilerden, herhangi bir iç açıcı açıklama görmedik, duymadık. Turizm sektörü sahipsiz bırakılmış, kenara itilmiştir. Van üzerinden bir algı oluşturup Van’ı Türkiye’nin gündemine oturtuyorlar. Halbuki Van’da pandemi İran’dan gelmedi. Avrupa’dan İstanbul’dan, Ankara’dan, Umre’den gelenler tarafından getirildi. Van’da bir algı oluşturuldu. Birileri Van üzerinden ucuz kahramanlık yapıyor” dedi.

“VAN’I KÖTÜ ANLAMDA GÜNDEME GETİRİYORLAR”

Birilerinin Van’ı sürekli kötü anlamda gündeme getirdiğini söyleyen Takar, “Van’ın ticari geleceğini, turizmini, ölçüp tartmadan, enine boyuna bakmadan canları sıkıldıkça sosyal medyadan bir açıklama yaparak Van’ı kötü anlamda gündeme getiriyorlar. Bizim 200’ün üzerinde kültür turlarımız vardı. Ermenistan’dan, Kuzey Irak’tan, İran’dan, Avrupa’dan turist alıyoruz. Bunların tamamı iptal oldu. Kültür turlarımıza gelecek olanların 65 yaş üstü olduğundan dolayı, Türkiye’de bu anlamda bazı yasaklar olması nedeniyle bu turlarımızın tamamı iptal oldu. Turizm sektörü Van’da büyük sıkıntılar içerisindedir. Bunu sahiplenen kimse yok. Turizmciyi, lokantacıyı, esnafı düşünmeden bir şeyler yapıp duruyorlar. Geçen hafta Vali Bey Kapıköy’ün açılacağı ile ilgili bir açıklama yaptı. 2 gün sonra açıklamalar farklı yöne çekildi. Gürbulak, Esendere Sınır Kapıları açık. Sonuçta ikameti olan İranlı vatandaşlar gelebiliyorlar. Kapıköy açılacak denildi ve bütün turizmciler hazırlık yaptı. Fakat Vali Bey iki gün sonra yaptığı açıklamada sadece Van’da bulunan İranlı vatandaşların çıkış yapabileceğini söyledi. Bu esnaflar hiç mi düşünülmüyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ