Taht Palace Hotel Müdürü Takar: Van üzerinden ucuz kahramanlık yapmayın

Taht Palace Hotel Müdürü, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) üyesi Reşit Takar, birilerinin Van üzerinden ucuz kahramanlık yaptığını söyledi.

Van Haberleri 24.09.2020 19:13:56 0
Taht Palace Hotel Müdürü Takar: Van üzerinden ucuz kahramanlık yapmayın
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.09.2020 19:13

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van turizm sektörünün sahipsiz bırakıldığını söyleyen Taht Palace Hotel Müdürü, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) üyesi Reşit Takar, birilerinin Van üzerinden bir algı oluşturup Van’ı Türkiye’nin gündemine oturttuğunu belirtti.

Van’da bir algı operasyonunun olduğunu belirten Takar, Van’ın sürekli kötü anlamda gündeme getirildiğini söyledi. Takar, Van’daki siyasetçilerden, herhangi bir iç açıcı açıklama görmediklerini ifade etti.

“BİRİLERİ VAN ÜZERİNDEN UCUZ KAHRAMANLIK YAPIYOR”

Koronavirüs salgını nedeniyle Vanlı turizmciler olarak çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Takar, “Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın geçişlere kapanması, kültür turlarımızın iptal olması bizi çok kötü anlamda ekledi. Hükümetimizin defalarca işçilerinizi işten çıkarmayın, Kapıköy açılacak gibi günü birlik şeylerle bizi umutlandırdı. Ama neredeyse 11 aydır turizm sektörü ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Bu süreçte hiçbir personelimizi işten çıkarmadık. Tesisimizi gerekli tarihlerde açtık, gerekli tarihlerde kapattık. Fakat bu süreçte ne sendikalardan, Van’daki siyasetçilerden, herhangi bir iç açıcı açıklama görmedik, duymadık. Turizm sektörü sahipsiz bırakılmış, kenara itilmiştir. Van üzerinden bir algı oluşturup Van’ı Türkiye’nin gündemine oturtuyorlar. Halbuki Van’da pandemi İran’dan gelmedi. Avrupa’dan İstanbul’dan, Ankara’dan, Umre’den gelenler tarafından getirildi. Van’da bir algı oluşturuldu. Birileri Van üzerinden ucuz kahramanlık yapıyor” dedi.

“VAN’I KÖTÜ ANLAMDA GÜNDEME GETİRİYORLAR”

Birilerinin Van’ı sürekli kötü anlamda gündeme getirdiğini söyleyen Takar, “Van’ın ticari geleceğini, turizmini, ölçüp tartmadan, enine boyuna bakmadan canları sıkıldıkça sosyal medyadan bir açıklama yaparak Van’ı kötü anlamda gündeme getiriyorlar. Bizim 200’ün üzerinde kültür turlarımız vardı. Ermenistan’dan, Kuzey Irak’tan, İran’dan, Avrupa’dan turist alıyoruz. Bunların tamamı iptal oldu. Kültür turlarımıza gelecek olanların 65 yaş üstü olduğundan dolayı, Türkiye’de bu anlamda bazı yasaklar olması nedeniyle bu turlarımızın tamamı iptal oldu. Turizm sektörü Van’da büyük sıkıntılar içerisindedir. Bunu sahiplenen kimse yok. Turizmciyi, lokantacıyı, esnafı düşünmeden bir şeyler yapıp duruyorlar. Geçen hafta Vali Bey Kapıköy’ün açılacağı ile ilgili bir açıklama yaptı. 2 gün sonra açıklamalar farklı yöne çekildi. Gürbulak, Esendere Sınır Kapıları açık. Sonuçta ikameti olan İranlı vatandaşlar gelebiliyorlar. Kapıköy açılacak denildi ve bütün turizmciler hazırlık yaptı. Fakat Vali Bey iki gün sonra yaptığı açıklamada sadece Van’da bulunan İranlı vatandaşların çıkış yapabileceğini söyledi. Bu esnaflar hiç mi düşünülmüyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ