Taht Palace Hotel Müdürü Takar: Van Turizmi can çekişiyor

Taht Palace Hotel Müdürü, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) üyesi Reşit Takar, Van turizminin can çekiştiğini belirterek, Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın biran önce giriş-çı

Van Haberleri 23.09.2020 19:58:12 0
Taht Palace Hotel Müdürü Takar: Van Turizmi can çekişiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Taht Palace Hotel Müdürü, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) üyesi Reşit Takar, Vanlı turizmcilerin zor günler geçirdiğini ifade ederek, bu durumda Vanlı turizmcilerin kendini toparlanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Koronavirüsün dış turizmin yanı sıra iç turizmi de ciddi anlamda etkilediğini belirten Takar, turizm sektörünün can çekiştiğini söyledi. Takar, Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasının bütün Vanlı esnafları etkilediğini belirtti.

“TURİZM SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR”

Sürecin böyle devam etmesi halinde Van’daki turizmcilerin toparlanmasının mümkün olmadığını belirten Takar, “Koronavirüs aynı zamanda iç turizmi de ciddi anlamda etkiledi. Koronavirüsten dolayı şehirlerarası seyahatler kapatıldı. Van’da Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi trafiğe kapatıldı. Sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Aylarca tesislerimiz kapalı kaldı. 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlamalar getirildi. Böyle olunca kültür turlarımız iptal oldu. Ermenistan’dan Ayin için gelecek olanlar bundan dolayı bütün rezervasyonları iptal ettiler. İlçelerden gelen sağlıkçılar, memurlar, öğretmenler tamamıyla bütün rezervasyonları iptal ettiler. Buna benzer birçok neden var. Bu anlamda iç turizmde de ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Pandemi çok kötü bir iz bıraktı ve bırakmaya devam ediyor. Turizm sektörü can çekişiyor ve hükümetin buna bir el atması gerekiyor. Bir tesis 3-5 misafirle yürüyemez. Bizim gibi yüzlerce esnaf var. Birçok kişi yüksek miktarda kredi çekti. Yarın bu kredilerin geri dönüşü olacak. Ödeyemediğin zaman icralık olup sicilin bozulacak. Hükümetten ciddi anlamda destek bekliyoruz. Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olması bütün Vanlı esnafları etkiliyor. Van esnafının durumu hiç iyi değil. Van esnafına ciddi anlamda destek verilmesi gerekiyor. Siyasetçilerin, Valimizin, ilgili bakanlarımızın buna el atması lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem