Tarih: 17.02.2019 22:54

Spor'daki yolsuzluk iddiaları yargıya taşındı

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk Kanal M televizyonu'nda katıldığı programda Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın yolsuzluk yaptığı yönünde iddialarda bulunmuştu. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da yaptığı basın açıklaması ile iddiaları reddetti ve hukuki süreç başlattığını söyledi.

Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın görevli olarak gelmediği maçların parasını aldığını iddia etti. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen İnanç, hukuki süreci başlattığını söyledi.

İddialara bir basın toplantısında cevap veren İl Müdürü İnanç, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Yenitürk hakkında yargıya başvurduğunu kaydetti.  Hatırlanacağı üzere Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk, Kanal M ekranında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, hakkında çeşitli suçlamalarda bulunmuştu. Yenitürk, Tv programında stat çalışmasının bitmemesinin ileride büyük felaketlere yol açacağını iddia ederken bu durumdan da il Müdürü İnanç’ı sorumlu tutmuştu. Yenitürk, ayrıca maçlarda müdürlükten 6 kişinin görevli olması gerekirken 30 kişinin görevlendirildiğini ve bu durumun kendilerine fazla maliyete yol açtığını iddia etti.

Yenitürk, İl Müdürü İnanç’ın katılmadığı maçların parasını aldığını ileri sürmüştü.

YENİTÜRK’ÜN İDDİALARI

Yenitürk, il müdürünün standın güçlendirileceğine yönelik kamuoyu önünde kendilerine söz vermesine rağmen arada geçen 10 aylık sürede yeterli bir çalışma yapılmadığını iddiasında bulundu. Yenitürk, “Gençlik Spor Müdürümüz devre başı stadın yetiştireceğini, herhangi bir sıkıntının olmayacağını bize ve Vali beye söylediği. Aradan 10 ay gibi bir süre geçmiş, ortada birkaç demirden başka bir şeyin olmaması bizi son derece mağdur etti. Stadın kale arkası tribünleri güçlendirilmiş fakat diğer tribünler bitmediği için kapasitesinin üstünde bir taraftar girişi var. Allah korusun yarın öbür gün stat kapasitesinden fazla taraftar aldığı için yıkılırsa bunun tek sorumlusu vardır. O da Gençlik Spor İl Müdürümüzdür” dedi.

YAPTIRIM UYGULANMIYOR

Stat çalışmasını tamamlamayan firmaya herhangi bir yaptırımın uygulanmamasına dikkat çeken Yenitürk, “İl müdürümüz ihalenin Ankara’da yapılacağını söyleyip araya giren komisyoncularla burada sıradan bir kişiye ihale verilirse stadımızın durumu da bu olacaktır. Sormamız gereken bir şey var, ihale süresi içinde yapımı tamamlanmayan bu portatifler için neden bir yaptırım uygulanmıyor, neden bunun hesabı firmalardan sorulmuyor? Demek ki il müdürümüz bunun hesabını soramıyor” diye konuştu.

Acilen stadın ve portatiflerin tamamlanması gerektiğini aktaran Yenitürk, stat için gerekli ödeneğin çıkarıldığını ileri sürdü. Yenitürk, “Ortada Gençlik ve Spor İl Müdürümüz yoktur. Müdür olmadığı için bu kentin alt yapı takımı yoktur, gençlerimize sahiplik yok, kısacası gençlik spor namına hiçbir şey yoktur. Bitmeyen stat göz önündedir. Stat için Van milletvekillerimizi devreye soktuk bakan beyle görüştüler, artı olarak 150 bin TL ödeme çıkardılar. Beton olan yerlerinde koltuk olması gerektiğini belirttiler. Açık ve protokol tribününün yenilenmesi için 3.5 milyon TL’lik bütçe çıkarıldığı halde ne yazık ki bir çalışma yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

BU VİCDANSIZLIKTIR

Birileri Vanspor’un bir yerlere gelmesini istemediğini söyleyen Yenitürk, Van’da bir çekememezlik durumu olduğunu ileri sürdü. Görevden kaçmadıklarını ancak yalnız bırakıldıklarını söyleyen Yenitürk, “Yalnız bırakılmamız yetmedi sanki herkes Vanspor düşmanıymış gibi takımı mağdur etmeye çalışıyor. Gençlik Spor İl Müdürünü kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Maçımızın olduğu gün gençlik spordan 6 kişi görevli olması gerekirken, maalesef harcırah alabilmesi için 30 Gençlik Spor çalışanını görevli yazıyorlar, onlara ödeme yapıyoruz. Bu vicdansızlıktır, Vanspor’u bitirmektir. O haksız parayı alacak listenin başına Gençlik Spor İl Müdürümüz kendini yazıyor, şoförünü yazıyor, yakınlarını yazıyor. Hepsinin belgesi elimizdedir, bu bir utanç kaynağıdır. Bu olay üzücüdür ve benimde zoruma gidiyor” dedi.

AĞIR SÖZLER

İl Müdürü Nevzat İnanç hakkında iddialarına devam eden Yenitürk, “Birçok maça gelmediği halde ücret alıyor. Geçen haftaki maçta kayak merkezinde, Erzurum’da tatil yaparken Nevzat İnanç beyin adı listenin başında yazıyor ve biz gelmediği maç için harcırah ödüyoruz. Bu nasıl spor sevdasıdır, bu nasıl gençlik sporu yönetme, bu bir vicdansızlıktır. Ben kısacası buna yolsuzluk derim. Ben kısacası buna hırsızlık derim. Hırsızlığın küçüğü büyüğü yoktur, eğer tüyü bitmemiş çocuğun hakkına, benim çocuğumun hakkına tenezzül ediyorsa. Hem görevli İstanbul’a gidip harcırah alıp hem Vanspor’da kendini görevli yazıp harcırah alıyorsa birileri Vanspor’un ‘olmayan deniz, yemeyen domuz’ zihniyetiyle hareket ediyorsa yazıktır. Biz başladığımız ilk günden beri diyoruz ki Vanspor’a sahip çıkalım, kenetlenelim, destek sunalım. Vanspor benim değil, Vanspor herkesindir” ifadelerini kullandı.

SERT ELEŞTİRİ

Yenitürk, “Gençlik Spor İl Müdürüme sesleniyorum bir önceki dönem yönetimdeydiler, ona ve diğer yöneticilere sesleniyorum borçlarına sahip çıksınlar bari biz onlarla uğraşmayalım. Hiç değilse köstek olmasınlar. Gelen 3 kuruşluk bilet paramıza tenezzül etmesinler. Herkes Gençlik Spor İl Müdürünün maça gelmediğine şahittir ama maalesef listede adı yazdığı için biz ona ödeme yapmışız. Biz bu yola şampiyonluk parolasıyla çıktık ama kimse bizim neler çektiğimizi bilmiyor. Susalım yanlışlık vardır, susalım hata vardır dedik ama yok. Ben milletvekillerimizle de görüştüm böyle bir zatın Gençlik Spor İl Müdürlüğü görevinde olması Van’a yazıktır, Van’ın ayıbıdır.” diye konuştu.

İşte Yenitürk’ün iddiaları ile ilgili İl Müdürü İnanç’ın cevabı:

İNANÇ, ‘İDDİALAR ASILSIZ’

İl Müdürü İnanç, kendisi hakkında söylenen iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, iddiaların ispatlanması halinde görevinden istifa edeceğini söyledi. İddiaların bir poje olduğunu hedef gösterildiğini ileri süren İnanç, “Van Büyükşehir Belediyespor’un müsabakasının olduğu gün Çatak ilçemizde Türkiye Rafting Şampiyonası’nı yapıyorduk. O gün yaklaşık 20 ilden 500 sporcumuzu federasyon başkanlarıyla beraber misafir ettik. O gün benim Van Büyükşehir Belediyespor müsabakasında da görevli olduğum doğrudur. Ben il müdürü olarak müsabaka müdürü olarak her maça görevli olarak yazılmak zorundayım. Müsabakanın oynanacağı sahada organizasyon bir gün önceden başlıyor. Görevli ekip sabahtan sahayı oynanabilecek duruma getiriyor ve maç sonunda da tekrar sahayı eski haline çevirmek için saatlerce emek veriyorlar” dedi.

TAMAMINI ORADA İZLEMEK ZORUNDA DEĞİLİM

Görevli olduğu müsabakaların tamamını izlemek zorunda olmadığını kaydeden İnanç, görev nedeniyle kendisine verilen ücretleri ise sporculara aktardığını ileri sürdü. İnanç, “Ben il müdürü olarak herhangi bir organizasyonda görevli olsam bile, bu görevimden dolayı bana bir ücret düşse bile, ben bu müsabakanın tamamını orda izlemek zorunda değilim. İl müdürü olarak 13 tane ilçede özellikle her hafta sonu yüzlerce spor ve yüzlerce gençlik faaliyetine imza atıyoruz. Her bir faaliyetin organizasyonunu tek tek gezmek, görmek durumundayım. Dolayısıyla Van Büyükşehir Belediyespor maçında bana bir görev ücreti yazılmış olması benim 90 dakika orda beklememden ibaret değil. Personele yazılan 70 TL ücret sadece 90 dakika orda verdiği hizmetten ibaret değil. Sabahtan akşama kadar verilen hizmete karşılıktır” diye konuştu.

İNANÇ O PARAYI ALMIYORUM

Yaklaşık 20 yıldır devlet memurluğu yaptığını ve bugüne kadar böyle bir ithamla karşı karşıya kalmadığını söylen İnanç, “Dün akşam programda beni hırsızlıkla, yolsuzlukla itham eden, seviyeyi bu kadar alaşağı eden Kulüp Başkanımızın iddiada bulunduğu bahse konu rakam sadece 70 TL’dir. 70 TL için bir kulüp başkanı, bir il müdürünü yolsuzlukla itham ediyor. Gençlik ve Spor Müdürlüğü Mali İşler Müdürlüğüne yazmış olduğum dilekçede bana yazılan bu ücretin bünyemizde görev yapan personellerimiz Fatih Tutar ve Hediye Leventoğlu’na eşit oranda verilmesini talep ettim. Göreve başladığım günden bugüne kadar tarafıma tevdi edilen görev ücretlerinin bir tek tanesinin ödeme emrinde şahsıma ait imza göremezsiniz. Tamamı bu iki personel arkadaşımıza başladığım günden bugüne kadar eşit oranda paylaştırılıp verilir. Bunu Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde şube müdüründen, güvenlik görevlisine, temizlik personelimizden antrenörümüze kadar bilmeyen bir arkadaşımız yoktur. Tarafıma hırsızlık ve yolsuzluk iddiasında bulunan arkadaşımızın iddia ettiği rakam bir maç için ön görülen 70 TL’lik bir ücrettir ve bu da benim tarafımdan değil, 2 personel tarafından alınan ücrettir. Helali hoşları olsun” dedi.

BEN BAKKAL YÖNETMİYORUM

Kulüp Başkanı Yenitürk’ün gündemi değiştirmek adına böyle iddialarda bulunduğunun iddia eden İnanç, “Takımın akıbetinin ne olacağı belli olmayan bir durumun, belki de kamuoyundan kaçırılmak adına gündem değiştirilmesi, gündem saptırılmasına yönelik olacağı kanaati bende hasıl oldu. Başkan Yenitürk iddialarında maç gününde Erzurum’da olduğumu söylemiş. Benim Erzurum paylaşımım 3 Şubat 2019, Van Büyükşehir Belediyespor’un Alibeyköyspor deplasmanında olduğu gündü. Benim de aynı tarihte izinden dönerken Erzurum’da yaptığım paylaşım. Yine bir önceki paylaşımda yolda Erzurum’a giderken yapmış olduğum paylaşımdır. O da 28 Ocak’tır. Çatak’ta iken ben selfie yapmış ve görev ücreti almışım. Ya ben sana mı hesap vereceğim. Ben Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüyüm. Bakkal dükkanı yönetmiyorum. Yüzlerce faaliyete imza atan bir kişi olarak Çatak’taki Türkiye Rafting Şampiyonasına Valimiz Murat Zorluoğlu’nun döneminde katıldım” diye konuştu.

BUNUN HESABINI YARGI ÖNÜNDE VERECEK

150 bin TL ila 3,5 milyonluk ödeneklerin kuruma geldiği yönündeki iddiaların yersiz olduğunu söyleyen İnanç, iddialarla ilgili hukuki süreci başlattığını söyledi. “150 ya da 3.5 milyonluk bu ödeneklerden bir tanesi, bizim İl Müdürlüğümüze ulaşılmış ve tebligat edilmişse, bu dakika itibariyle ben İl Müdürlüğünden istifa ederim. Aksi takdirde iddiasını ispat etmekle mükelleftir. Ya bunu ispat etmeli ya da bu görevden istifa etmelidir. Bu söylemlerin ve iddiaların tamamının hesabı yargı önünde verilecek. Sabah itibariyle avukatımıza talimatımızı verdik. Gerekli işlemler başladı. Bundan sonraki süreç yargı da devam edecek. Hiç kimse insanların haklarına, hürriyetlerine hakaret ederek, aşağılayarak yapma hürriyetine sahip değil. Herkes bunun hesabını yargı önünde verecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —