SP’li İlhan: İktidarın kuyruğuna takılan sözde oda başkanları Van için ciddi bir girişimde bulunmadı

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van’ın 2020 yılını değerlendirerek Van’ın kronikleşen sorunlarının devam ettiğini ve alınan tutarsız kararların Van esnafını mağdur ettiğini belirtti.

Van Haberleri 31.12.2020 11:46:16 0
SP’li İlhan: İktidarın kuyruğuna takılan sözde oda başkanları Van için ciddi bir girişimde bulunmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van’ın 2020 yılında da uyduruk toplantılarda körlerin, sağırların birbirine ağırladığı, bir kayıp yılı daha yaşadığını belirterek, sözde oda başkanlarının iktidarın kuyruğuna takılıp ve hiçbir şekilde kentin hakikatleri adına ciddi bir girişimde bulunmadığı, bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Van’ın işsizlik, sağlık ve eğitimde de kötü bir yılı geride bıraktığını söyleyen SP’li İlhan, yönetici konumundaki kişilerin, kurumları işgal eden şahıslarından, bir gün gidecekleri makamlardan, gitmeden memlekete hayırlı hizmetler yapmalarını umduklarını ifade etti.

“VAN'A TRAMVAY MASALI HALA ANLATILMAKTA”

Van’ın birçok sorunun 2020 yılında da çözülmediğini belirten İlhan, “2020 yılı Van'da yıllardır anlatılan masalların tekrarlanmasıyla geçti. Yıllardır anlatılan Çevreyolu masalı bu yılda yapılmaya başlandı, yapılıyor, yapılacak diye anlatılmaya devam etti. Van Şehir Stadyumu, Van Otogarı masalı her yıl olduğu gibi bu yılda anlatıldı. Van'a tramvay masalı hala anlatılmakta. Van Gölü Koruma Kanunu masalı yine gündemde ki yerini koruyor. Van Kent Meydanı masalı da bu yıl halk arasında anlatılmaya devam etti. Van Defterdarlığı yeni binası yapımı işi, Van Tekel Binasının Kültür Evi olması, eski Devlet Hastanesinin yerinin Millet Bahçesi olması 2020 yılında anlatılmaya başlanan masallar arasına girdi” dedi.

“TUTARSIZ KARARLARLA, ÜLKEMİZDE OLDUĞU GİBİ VAN’DAKİ BİRÇOK ESNAFIMIZ DA MAĞDUR EDİLDİ”

Oda başkanlarına göndermede bulunan İlhan, “Van 2020 yılında da uyduruk toplantılarda körlerin sağırların birbirine ağırladığı bir kayıp yılı daha yaşadı. 2020 yılında Türkiye’de sınır kapılarının birçoğu açıkken, Van’daki sınır kapısı kapalı kalarak, esnafına, işverenine zulüm yılı olarak tarihe geçti. Pandemi vesilesi ile alınan tutarsız kararlarla, ülkemizde olduğu gibi Van’daki birçok esnafımız da mağdur edildi. Sözde oda başkanlarının iktidarın kuyruğuna takılıp ve hiçbir şekilde kentin hakikatleri adına ciddi bir girişimde bulunmadığı, bir 2020 yılını geride bıraktık. Organize Sanayi Bölgesi’nde hiçbir yatırım yapılmadan 2020 yılını geride bıraktık. Vekillerimiz hiçbir şekilde toplumun meseleleriyle ilgilenmediği bir yıl olarak tekrar tarihe geçti. 3 vekilimizden 2’si emekliliğinin son dönemini yaşarken, bir diğeri ise sadece resim paylaşmaktan öteye geçemedi. İktidarıyla, kayyumlarıyla, 2020 yılı her anlamda hiç edildi. Taş üstüne taş konmadı.  Toplum sorunlarıyla ilgilenilmedi. Van’ın tüm kronikleşen sorunlarına, sorunlar eklendi” diye konuştu.

“YÖNETİCİ KONUMUNDAKİ KİŞİLER, KURUMLARI İŞGAL EDEN ŞAHISLAR BİR GÜN GİDECEKLERİ MAKAMLARDAN, GİTMEDEN MEMLEKETE HAYIRLI HİZMETLER YAPARLAR DİYE UMUYORUZ”

Başkan İlhan konuşmasının devamında, “Van işsizlikte yine zirvede yer aldı. Eğitimde yine en kötü iller arasında yerini aldı. Sağlık alanında yine en kötüler arısında Van maalesef yerini aldı. 2021 yılı mevcut haliyle Van’ın kronik sorunlarının devam ettiği bir yıl olarak yerini alacak gibi gözükmektedir. İnşallah halı hazırdaki yönetici konumundaki kişiler, kurumları işgal eden şahıslar, akıllarını başlarına alır, bir gün gidecekleri makamlardan, gitmeden memlekete hayırlı hizmetler yaparlar diye umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem