Sözde insan hakları savunucusu HDP’lilerden Van’da insanlık faciası

Her fırsatta sözde insan hakları savunuculuğu yapan, demokrasi ve özgürlükten söz eden, PKK/KCK’nın siyasi arka bahçesi olan HDP’lilerden, facia ile sonuçlanan insan ticareti.

Van Haberleri 4.10.2020 13:09:28 0
Sözde insan hakları savunucusu HDP’lilerden Van’da insanlık faciası
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

72 düzensiz göçmeni 15 kişilik minibüse bindirerek 2’sinin havasızlık ve sıkışmadan dolayı ölmesine neden olan 3 kişiden birisi, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde 12 sıradan HDP Özalp Belediye Meclis üyesi seçilen Hikmet Üvenç çıktı. 

BAROLAR VE iNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE?
Kadın hakları savunucu olduklarını iddia etmelerine rağmen, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in cinsel saldırı yapmasına kadın dernekleri ve sözde çağdaşlar sesiz kalmıştı. 

Her fırsatta sözde insan haklarını savunduklarını iddia eden HDP’nin  Özalp Belediye Meclis Üyesi Hikmet Üvenç ise insan ticareti yaparken yakalandı. İnsan hakları dernekleri ve sözde insan hakkı savunucuları yine sessiz mi kalacak. 

Bu olaylar, sivil asker ayırımı yapmadan katliam yapan, Kürt halkını yaşlı genç, kadın-erkek ve çocuk ayrımı yapmadan öldüren, Kürt düşmanı PKK/KCK terör örgütünün ve siyasi arka bahçesi HDP’nin gerçek yüzünü gözler önüne sermesi açısından büyük önem taşıyor.

Muhafazakar kesimde meydana gelen bireysel bir konu üzerinden, genelleme yaparak tüm muhafazakarlara karşı linç girişiminde bulunan barolar ve insan hakları savunucuları, PKK/ KCK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ve siyasi arka bahçesi HDP’lilerin yüz kızartıcı insanlık suçlarına karşı neden sessiz kalıyor?

VAN’DA HDP’Lİ MECLİS ÜYESİ’NİN İŞLEDİĞİ İNSANLIK SUÇU
Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Göçmen Kaçakçılığı yapılacağına dair alınan ihbar üzerine yapılan operasyonda  2' si havasızlık ve sıkışmadan dolayı ölmüş, 37 Pakistan, 33 Afganistan, 2 Irak uyruklu toplam 72 düzensiz göçmen yakalandı.

Jandarma tarafından yapılan takiple göçmen taşıyan araca öncülük ve gözcülük yapan, aralarında HDP Özalp Belediye Meclis üyesi Hikmet Üvenç’in de olduğu organizatörler Ç.Ö., Ş.H. ile birlikte 3 araç daha yakalandı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem