Sözde insan hakları savunucusu HDP’lilerden Van’da insanlık faciası

Her fırsatta sözde insan hakları savunuculuğu yapan, demokrasi ve özgürlükten söz eden, PKK/KCK’nın siyasi arka bahçesi olan HDP’lilerden, facia ile sonuçlanan insan ticareti.

Van Haberleri 4.10.2020 13:09:28 0
Sözde insan hakları savunucusu HDP’lilerden Van’da insanlık faciası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.10.2020 13:09

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

72 düzensiz göçmeni 15 kişilik minibüse bindirerek 2’sinin havasızlık ve sıkışmadan dolayı ölmesine neden olan 3 kişiden birisi, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde 12 sıradan HDP Özalp Belediye Meclis üyesi seçilen Hikmet Üvenç çıktı. 

BAROLAR VE iNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE?
Kadın hakları savunucu olduklarını iddia etmelerine rağmen, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in cinsel saldırı yapmasına kadın dernekleri ve sözde çağdaşlar sesiz kalmıştı. 

Her fırsatta sözde insan haklarını savunduklarını iddia eden HDP’nin  Özalp Belediye Meclis Üyesi Hikmet Üvenç ise insan ticareti yaparken yakalandı. İnsan hakları dernekleri ve sözde insan hakkı savunucuları yine sessiz mi kalacak. 

Bu olaylar, sivil asker ayırımı yapmadan katliam yapan, Kürt halkını yaşlı genç, kadın-erkek ve çocuk ayrımı yapmadan öldüren, Kürt düşmanı PKK/KCK terör örgütünün ve siyasi arka bahçesi HDP’nin gerçek yüzünü gözler önüne sermesi açısından büyük önem taşıyor.

Muhafazakar kesimde meydana gelen bireysel bir konu üzerinden, genelleme yaparak tüm muhafazakarlara karşı linç girişiminde bulunan barolar ve insan hakları savunucuları, PKK/ KCK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ve siyasi arka bahçesi HDP’lilerin yüz kızartıcı insanlık suçlarına karşı neden sessiz kalıyor?

VAN’DA HDP’Lİ MECLİS ÜYESİ’NİN İŞLEDİĞİ İNSANLIK SUÇU
Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Göçmen Kaçakçılığı yapılacağına dair alınan ihbar üzerine yapılan operasyonda  2' si havasızlık ve sıkışmadan dolayı ölmüş, 37 Pakistan, 33 Afganistan, 2 Irak uyruklu toplam 72 düzensiz göçmen yakalandı.

Jandarma tarafından yapılan takiple göçmen taşıyan araca öncülük ve gözcülük yapan, aralarında HDP Özalp Belediye Meclis üyesi Hikmet Üvenç’in de olduğu organizatörler Ç.Ö., Ş.H. ile birlikte 3 araç daha yakalandı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ