Sosyal medya kampanyası ile köylerdeki eğitime büyük destek

Van'da esnaf Kemal Parin, bir grup arkadaşı ile sosyal medyada "Umuda El Uzat" isimli proje başlatarak temin ettiği malzeme ve kitaplarla bazı okullarda bir yandan kitaplık oluşturarak, diğer yandan da öğrencilere giyim ve kırtas

Van Haberleri 14.09.2019 17:42:21 0
Sosyal medya kampanyası ile köylerdeki eğitime büyük destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'da esnaf Kemal Parin, sosyal medyada başlattığı proje ile temin ettiği malzemeleri okullara ve öğrencilere ulaştırıyor. Parin, bir grup arkadaşı ile eğitime destek olmak için sosyal medya üzerinden "Umuda El Uzat" projesini başlattı.

Ülkenin birçok yerindeki hayırseverlerden destek gören proje kapsamında toplanan malzeme ve kitaplarla bazı okullara kitaplık kazandıran Parin ve arkadaşları, temin ettikleri giyim ve kırtasiye malzemelerini de öğrencilere ulaştırıyor.

"GENÇLERİMİZİ OKUMAYA SEVK ETMEK İSTİYORUZ"
Umuda El Uzat yöneticisi Kemal Parin’ projeyi 2017'de sosyal medya üzerinden başlattıklarını söyledi.

Mahalle ve köy okullarına kütüphane kazandırmayı amaçladıklarını belirten Parin, "Burada gençlerimizi okumaya sevk etmek istiyoruz. Çünkü kırsal mahallelerdeki çocukların kaynağa ulaşma sorunu var. Biz bu ihtiyacı paylaşıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız kitap yolluyor. Bu kitapları depomuzda topluyoruz. Yeterli sayıya ulaştığında okulumuzun kitap ihtiyacını bu şekilde karşılıyoruz." dedi.

HEDEFİMİZ YEŞEREN UMUTLARA IŞIK OLMAK
Van’ın birçok köyü okulunda öğrencilere kütüphane, kırtasiye ve giyim desteğinde bulunduklarını ve daha büyük hedefleri olduklarını ifade eden Parin, “2018/2019 eğitim ve öğretim yılında 7 köy okulumuza kütüphane kurduk. 2019/2020 yılında ki hedefimiz her ay bir köy okulu olmak üzere 9 köy okulumuza bilinci vatandaşlarımızın da desteğiyle kütüphane kurmak. Geçen yıl köy okullarında okuyan binin üzerinde öğrencimize bot, mont, atkı ve bere dağıttık. Bunun dışında 100 'ün üzerinde köy okulumuza kırtasiye malzemesi, okuma kitabı ve kaynak kitap ulaştırıldı. Ramazan ve kurban bayramı olmak üzere 2 bayramda 200 çocuğumuza bayramlık ayakkabı, pantolon, tişört ve çorap hediye edildi. Özellikle yaptığımız faaliyetleri yardım olarak değil, destek ve hediyeleşme olarak yapıyoruz. 200'ün üzerinde çocuğumuza oyuncak hediye edildi. Bu çocukların çoğu daha önce hiçbir oyuncağa sahip olmayan çocuklardı. Köy okullarında, elbise olsun, kırtasiye malzemesi ve oyuncak olsun fark etmez bunları dağıtırken zengin, fakir ayrımı yapmadan dağıtıyoruz. Çocuklarımıza şunu özellikle söylüyoruz bunlar yardım değil, bunları sizin daha iyi bir eğitim alabilmeniz ve daha sağlıklı bir yasam sürdürebilmeniz için abileriniz, ablalarınız yollamışlar. Çünkü bunlar çocuk bunu algılayacak yaşta değiller.” diye konuştu.

EĞİTİM İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Van’ın en ücra köylerinde eğitim alan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini kaydeden Parin, “Irak sınırına sıfır, Van’dan 290 km uzakta olan, Hakkari çukurca ilçesi Çiğli köyünde okumak için olanaklarının ne kadar kısıtlı olduklarını bize sosyal medya üzerinde yazdıklarında, arkadaşlar ile bu gençler için neler yapabiliriz dedik. Kalktık hemen bir kampanya başlattık, sağ olsunlar her zaman olduğu gibi yine destekçilerimizin katkıları ile 400 okuma kitabı ve 100 üzerinde ise kaynak kitabı, gençlerimize Çiğli köyünde kurdukları kütüphanede ziyaret ederek kitapları teslim ettik. Gençlerin okumak için gösterdikleri çaba takdire şayandı. Nerde olursa olsun yeter ki o ihtiyaçları karşılayacak imkânlarımız olsun. Eğitim için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizler Umuda El Uzat projesi sosyal sorumluk projesi gönüllülerinden oluşan 20 kişilik bir ekibiz. Bizim herhangi bir dernek, vakıf veya bir parti ile bağlantımız yok ve olamaz da. Hedefimiz Yeşeren umutlara ışık olmaktır.” ifadelerini kullandı.

NAKDİ DESTEK KABUL ETMİYORUZ
Hemen hemen tüm illerimizden destek aldıklarını vurgulayan Parin "Bilinçli vatandaşlarımızın desteklerini Köy okullarında eğitim gören öğrencilere ulaştırıyoruz. Hiçbir şekilde Nakdi destek almıyoruz." şeklinde konuştu.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem