Van sokaklarını vandallara yaktıran Abdullah Zeydan’dan ne zaman hesap sorulacak?

Mazbata bahanesiyle yaptığı sokak çağrısı ile Van’da terör estiren, sokakları yakıp yıktıran Abdullah Zeydan’ın hukuk önünde hesap vereceği gün yaklaşıyor.

Van Haberleri 9.06.2024 21:52:00 0
Van sokaklarını vandallara yaktıran Abdullah Zeydan’dan ne zaman hesap sorulacak?
Tarih: 09.06.2024 22:14 Güncelleme: 09.06.2024 23:21

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Abdullah Zeydan’ın yaptığı sokak çağrısı üzerine 02 Nisan 2024 günü Van sokaklarında terör estiren Vandallar, sokaklarda kaos çıkarmış, şehri yakıp yıkmıştı. PKK/KCK terör örgütü yandaşları tarafından Van’da çıkarılan olaylar çevre şehirlere de sıçramıştı.

Sokak çağrısı görüntüsünü Gazete Duvar yayınlamıştı.

ZEYDAN, HUKUK YERİNE TERÖR YÖNTEMİNİ SEÇMİŞTİ

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinden sonra Van İl Seçim Kurulu’nun verdiği mazbata kararına DEM Partili Abdullah Zeydan Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etmişti. Ancak YSK’nın kararını beklemeyen terör destekçisi ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan DEM Parti Van İl binası önünde yaptığı açıklama ile sokak çağrısı yapmış ve Van’ın terör yandaşları tarafından yakılıp yıkılmasına neden olmuştu.

 

ZEYDAN SOKAK ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Terör destekçisi ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan yaptığı açıklamada, “Vicdanı, haysiyeti olan herkesin, bu kadar hukuksuzluğa, bu tuzağa, bu kumpasa karşı çıkması gerekiyor. Biz halkımızın iradesini her yerde savunacağız. Sokakta savunacağız, parklarda savunacağız. Ve halkımıza çağrı yapıyoruz, iradenize sahip çıkın, iradenizle oynayan bu insanlara fırsat vermeyin.” İfadelerini kullanmıştı.

 

ZEYDAN VAN SOKAKLARINI YAKIP YIKTIRDI

2 Nisan 2024 Salı günü DEM Parti Van İl Binası önünde yaptığı konuşmada, sokak çağrısı yapan Abdullah Zeydan Van'ın Vandallar tarafından yakılıp yıkılmasına, sokaklarda terör estirilmesine neden olmuştu.  

Terör yandaşı Vandallar, otobüs duraklarını, akıllı kart dolum cihazlarını, belediye otobüslerini, parkları, sokakları, kaldırımları, kent mobilyalarını ve çok sayıda kamu malını tahrip etti.  

Abdullah Zeydan’ın çağrısı ile Van’da meydana gelen terör olayları sonucunda kamuya ait alanlara milyonlarca lira zarar verildi. Ayrıca Van'ın ticari ve turizm marka değeri yerle bir edildi, otellerin rezarvasyonları iptal edildi. Yıllardır oluşturulan Van markası sokak çağrısı ile çöpe atıldı, şehrin gelişimi engellendi. Meydana gelen terör olaylarından olumsuz etkilenen halk evlerinden çıkamadı, araçları hasar gördü,  günlük hayat durdu.

 

VAN HALKI ZEYDAN’DAN HESAP SORULMASINI İSTİYOR?

Van halkı, “Abdullah Zeydan Hakkârili. Van’ı ve Van halkını düşünmez, şehrin yakılıp yıkılması onu ilgilendirmez, Van halkının çocuklarının geleceği, şehrin ekonomisi ve gelişmesi onu ilgilendiren şey destek verdiği PKK/KCK terör örgütünün çıkarlarıdır. O nedenle Van’a ve bize yaşattıklarının hesabı hukuk karşısında bir an önce sorulmalı” diyor.

Van’da yaşanan terör olaylarına ve ekonomik kayıplara neden olan terör destekçisi, hükümlü Başkan Abdullah Zeydan ne zaman hesap verecek?

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem