“Soğuk Süt Zinciri Van” projesi Tarım Fuarında

Tarım sektörünü Van'da buluşturan, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunması beklenen Van EXPO fuar ve kongre merkezi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Van Haberleri 2.04.2022 00:04:56 0
“Soğuk Süt Zinciri Van” projesi Tarım Fuarında
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fizibilite çalışmalarında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destek verdiği, ekipman desteğini ise Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin ( DAP) temin ettiği Van Ticaret Borsası  (Van TB)   “Soğuk Süt Zinciri Van” projesi ile stant açtı.
Bölgenin soğuk süt zinciri konusunda iyi olduğunu, ancak bunu değerlendirme konusunda yetersiz kaldıklarını ifade eden Van Ticaret Borsası  (Van TB) Başkanı Naif Süer, Vangölü TV mikrofonlarına yaptığı özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Göreve geldiğimizden beri ilimizin, bölgemizin eksiklikleri nelerdir? Borsanın çalışma alanları nereleridir? Gibi konuları gündeme getirmeye çalıştık. Bölgemiz tarım ve hayvancılık alanında iyi diyoruz ama bu konuda gittikçe geriye gidiyor. Bizler bu konuda bir çalışma başlatarak Tuşba İlçesini pilot bölge olarak seçtik ve fizibilite çalışmalarını başlattık. 
VATANDAŞLARIMIZ HAYVAN BESLİYORLAR AMA SÜTÜ İSTEDİKLERİ GİBİ SATAMIYOR 
Vatandaşlarımız hayvan besliyorlar ama sütü istedikleri gibi satamıyor ve para kazanamıyorlar. Kazanç sağlayamadıkları için de hayvancılık yapmak istemiyorlar. Bizler bunu düşündük ve Tarım İl Müdürlüğü ile görüşerek Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na  (DAKA)  başvuru yaptık.
DAP’TAN 3 ARAÇ VE 45 TANE SOĞUTUCU TANK DESTEĞİ
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ( DAP) bize bu proje kapsamında 3 araç ve 45 tane soğutucu tank desteğinde bulundu. Bu tankları çiftçilerimize bırakacağız, sütlerini sağdıkları gibi buraya aktaracaklar, ardından da Van Ticaret Borsasına ait soğutucu araçlarla getirip fabrikalarımıza aktaracağız. Fabrikalarımız da bu sütleri değerlendirip vatandaşımızın ihtiyacı olan ürünleri üretecek.
AMACIMIZ GÜVEN OLUŞTURMAK
Bu fuardaki amacımız çiftçilerimize bu projeyi anlatarak güven oluşturmaktır. Bu proje ile çiftçilerimizi ekonomik anlamda da kalkındırmak istedik.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem