Şemsettin Bozkurt'tan yerel yönetimlere ulaşım, kaldırım ve otopark çağrısı

Van’da başlıca trafik sorununa değinen ve buna yönelik çözümleri sıralayan VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, tramvayın kent ulaşımı için ne derece gerekli olduğunu aktardı.

Van Haberleri 28.08.2019 15:46:46 0
Şemsettin Bozkurt'tan yerel yönetimlere ulaşım, kaldırım ve otopark çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.08.2019 15:46

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van OSB 10.Dönem Başkanı olan ve VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van’da trafik sorununa neden olan konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bozkurt, başta ulaşımı rahatlatacak tramvay projesi olmakla bilirlikte kaldırım düzensizliği, otopark sorunu gibi konulardaki değerlendirmelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

TRAMVAYI GETİRENİN ADI ALTIN HARFLERLE YAZILIR
Tramvay projesi ile Van’da ulaşımın daha modern ve ucuz olacağını, aynı zamanda tramvayı Van’a getirenin adı altın harflerle yazılacağını vurgulayan Bozkurt, “Van’a Tramvay projesi hayalimiz ve diğer hayallerimiz canlıdır. Öncelikle Van’ın kent kimliğine yaraşır bir tramvay projesini Van’a kazandıranların adı tarihe altın harflerle yazılır. Çünkü demiryolu medeniyettir, demiryolu hızdır ve demiryolu en ucuz ulaşım aracıdır. Tamam, hadi anladık tramvay projesi gibi projeler ağır projelerdir. Zaman alır vs. Allah aşkına Van’ın bu trafik keşmekeşliğine Van’ın bu görüntü kirliliğine ufak dokunuşlarla bulunabilecek çözümler neden devreye konulmaz? Bunu anlamış değilim” şeklinde konuştu.

KALDIRIM YÜKSEKLİĞİ VAN’A YAKIŞMIYOR
Kaldırımların gerekli standartlara uyulmadan gelişi güzel yapıldığını aktaran Bozkurt, “Medeni şehirlerde kaldırımlar yüksek olmaz. Van’ın Cumhuriyet, Maraş vb. prestijli caddelerindeki orta refüjler kaldırılıp parkomat sistemi iptal edilerek caddelerdeki sağlı sollu park sistemi kaldırılırsa hem ulaşım sorunu hem de ciddi bir görüntü kirliliği ortadan kalkar” dedi.

OTOPARK SORUNU KATLI OTOPARKLARLA ÇÖZÜLÜR
Van’da önemli bir trafik sorunu yaratan otopark sorunun yapılacak katlı otoparklarla çözüleceğine dikkat çeken Bozkurt, “Van merkezde bununla birlikte çok ciddi bir otopark sorunu var. Mutlaka şehir merkezindeki birkaç noktada katlı otoparklar hayata geçirilmeli ve bu sorunlar acil çözüme kavuşturulmalı” şeklinde ifadelere yer verdi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ