Sele kapılmaktan son anda kurtulan kadın üzerindeki şoku atamadı

VAN (İHA) – Van’ın Başkale ilçesinde sele kapılmaktan son anda kurtarılan kadın yaşadığı şoku üzerinde atamazken, devlet görevlileri ise yaraların sarılması için çalışıyor.

Van Haberleri 1.08.2021 11:15:36 0
Sele kapılmaktan son anda kurtulan kadın üzerindeki şoku atamadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.08.2021 11:15

VAN (İHA) – Van’ın Başkale ilçesinde sele kapılmaktan son anda kurtarılan kadın yaşadığı şoku üzerinde atamazken, devlet görevlileri ise yaraların sarılması için çalışıyor.

Başkale ilçesinde dün etkili olan yağış sonrası meydana gelen sel felaketi Esenyamaç Mahallesi’ni vurdu. Sağanağın sele dönüşmesi sonucu sulara kapılan boş bir minibüs ağaçlara takılarak dururken, 6 ev yıkılırken onlarca ev ise hasar gördü. Sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından son anda yarı baygın şekilde kurtarılan Kader Yurtseven (22) ise yaşadığı dehşeti hala üzerinde atamadı. Nefes almakta zorlanan ve uzun süre sonra kendisine gelen Yurtseven, olaya tanık olan kardeşi Mustafa Yurtseven ise yıkılan evlerini kara kara izliyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Başkale Kaymakamı Asım Solak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’in de gece saatlerine kadar bulunduğu mahallede günün ağarmasıyla iş makineleri tarafından yeniden enkaz kaldırma ve yol açma çalışması yürütüldü. Çevre ve Şehircilik, AFAD, jandarma Van Büyükşehir ile Başkale belediyeleri ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de mahallede yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Evleri yıkılanların geçici olarak yurtlara yerleştirildiği mahallede, Kızılay ekipleri tarafından da yemek dağıtımı aralıksız sürdürülüyor. Mahalle halkı ise gün ışığıyla birlikte ev eşyalarını tek tek dışarıya çıkarırken, içeri dolan suyu ise duvarları delerek tahliye ediyor.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yağışların öğle saatlerinden sonra Van’ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiği belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara (ani taşkın, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, küçük çaplı dolu yağışı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ