'Şehr-i Tuşba'da şiir şöleni' yarışması sonuçlandı

Van merkez Tuşba Belediyesi’nin, Van’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bu sene ilkini düzenlediği ‘Şehr-i Tuşba’da şiir şöleni’ yarışması sonuçlandı.

Van Haberleri 3.04.2018 15:11:42 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.04.2018 15:11

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Van Yazarlar ve Şairler Birliği’nin (VAYAB) ortaklaşa düzenlediği 1.Ulusal ‘Şehr-i Tuşba’da şiir şöleni’ Seçici Kurulu Üyeliğini Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Doç. Dr. Melih Erzen, VAYAB Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Adıyaman, Yazar Müştehir Karakaya ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu yaptı. Tuşba Belediyesi’nin Van’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı’nın 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve 282 eserin katıldığı yarışmanın değerlendirilmesi ile ilgili bilgi veren seçici kurul üyelerinden Prof. Dr. Zeki Taştan, şiirlerin değerlendirirken her birinin 5 ayrı elemeden geçtiğini söyledi. Yapılan elemenin sonunda her jüri üyesinin adil puanlama sistemi ile yaptığı eleme sonucu finale 40 eser kaldığını dile getiren Taştan, “Yapılan değerlendirme sonu 40 eser içinde 5 eser ödüle layık görülürken, şiirsel özellikleri olan fakat ilk 5’e giremeyen 3 esere ise jüri özel ödülü verilmiştir” dedi.

 
Yapılan değerlendirme sonucunda; İbrahim Şaşmaz birinci, Hasan Sevinçhan ikinci, Huriye Erdoğan üçüncü, Buğra Bıçak dördüncü ve Fuat Oskay ise beşinci oldu. Ümit Kayaçelebi, Mustafa Doğan ve Hacer Ertürk’ün gönderdikleri şiirler ise jüri özel ödülüne layık görüldü. 


Yapılan değerlendirmenin sonucunda Türkiye’nin dört bir yanından katılımın olduğu ifade eden Taştan, “Yarışmaya sadece Van’da değil, Türkiye’nin farklı bölgelerinde katılımın olduğunu gördük” ifadelerini dile getirdi. 


Birbirinden değerli olan seçici kurul üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise yarışmaya duyulan ilgiye bakıldığından bu tür etkinlikleri daha sık yapmalarını gerektiğini anladıklarını söyledi. Başkan Özgökçe, “Tuşba Belediyesi olarak bölgemizde ve ilimizde hep ilkleri yaşatıyoruz. Şehrimizin güzelliklerini ortaya çıkartabilmesi anlamında bu kültürel faaliyetlerimizin artırarak devam ettireceğiz. Başta Van Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri olarak burada sadece işimiz asfalt, parke taşı döşeme değildir. Sosyal belediyecilik anlamında da faaliyetler yürütmemiz gerekir. Bunlarla birlikte Tuşba Belediyesi olarak bu yıl ulusal olarak ikincisini düzenlediğimiz ‘Cennet Vatanım Türkiye’ konulu fotoğraf yarışmamıza da 3 bin civarında eserin katıldığını belirtmek isterim. Bu da bize Van’ın sanat, kültür ve medeniyetin başkenti olduğunu gösteriyor. Bu güzel yarışmamızın sonucunda emek verip objektif değerlendirmelerinizden ötürü hepinize teşekkür ederimiz. Tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyor hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ