Şehit Muştu'nun kızı: SİHA'larla kanımız yerde kalmıyor

Van’ın Özalp ilçesinde teröristler tarafından evi basılarak şehit edilen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun kızı Yeter Muştu, silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) yürütülen operasyonlar sayesinde babasının

Van Haberleri 16.09.2017 15:14:43 0
Şehit Muştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.09.2017 15:14

Van’ın Özalp ilçesinde teröristler tarafından evi basılarak şehit edilen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun kızı Yeter Muştu, silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) yürütülen operasyonlar sayesinde babasının katillerinin bulunduğunu belirterek, “Milli teknolojiyle yürütülen terör operasyonlarına CHP destek olması gerekirken köstek oluyor” dedi.


Ekim 2016 tarihinde ilçeye bağlı Mollahasan Mahallesi’ndeki evinde bir grup teröristin saldırısına uğrayan AK Partili Aydın Muştu, çocuklarının gözleri önünde şehit edilmişti. O gece yaşananları anlatan şehit Muştu’nun 6 çocuğundan biri olan kızı Yeter Muştu, babasının salonda televizyon izlediği sırada kapının çalındığını söyledi. Salonun camından bakarken teröristleri gördüğünü ifade eden Yeter Muştu, “Kapıyı açmadım. Baktım ellerinde silahlar, başlarında ise poşi vardı. Babamı hemen uyandırdım baba kalk teröristler geldi diye. Ondan sonra annem babamı yatak odasına götürdü. Bu esnada camı kırıp içeri girdiler. Biz yatak odasına girdik, kapıyı kilitledik. Biri kapıya tekme vurup kırdı. Biz babamı camdan çıkartmaya çalıştık, iki kişi gelip bırakmadı. Annem yalvardı, dinlemediler. Annem sonra muhtarı çağırmaya gitti. O esnada ben tek kaldım babamla. Onlar ‘Bir şey yapmayacağız, arabayı almak için geldik’ dediler. Babamın ehliyetini, arabanın anahtarını ve para aldılar. Bu esnada biri diğer teröristleri arabaya bindirip hazır beklettikten sonra tekrar gelip, babamın başında bekleyen teröristle babama kurşun sıktı. Toplamda 8 kişi vardı, belki daha fazlaydı” dedi.

“Ne benim ne de başkasının babasının kanı yerde kalmıyor”
Silahlı insansız hava araçları sayesinde babasının katillerinin bulunduğunu dile getiren Yeter Muştu, “İçimiz rahatladı. Babamın kanı yerde kalmadı. Türkiye’nin kendi ürettiği milli silahlarla yürüttüğü terörle mücadelede çok büyük bir başarı elde edildi. Artık teröristler rahatlıkla bir yerlere giremiyorlar, adım da atamıyorlar. Çünkü onlar bitti, bitecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bize bu sözü vermişti. Şu an sözünde duruyor, tek tek öldürüyor. Ne benim ne de başkasının babasının kanı yerde kalmıyor. Bu konuda Süleyman Soylu’ya çok güveniyoruz” diye konuştu.

Şehit kızından Tanrıkulu’na tepki
CHP’nin silahlı insansız hava araçlarını eleştirmesine de değinen Yeter Muştu, “Terörle mücadelede kullanılan silahlar sayesinde terör artık adım atamaz hale geldi. CHP, SİHA’ların sivil vatandaşa karşı kullanıldığını iddia ediyor. Biz şehit aileleri olarak SİHA’ların kullanılmasından yanayız. Bu sayede Türkiye büyük bir başarı elde ediyor. Milli silahlarla yürütülen terör operasyonlarına CHP destek olması gerekirken köstek oluyor. Şehit aileleri olarak CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun bu tutumunu şiddetle eleştiriyorum” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarım sadece devletin çocuklarıdır”
Kürtçe olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür eden şehit Muştu’nun eşi Bergüzar Muştu ise şöyle konuştu:
“Çocuklarıma sahip çıktılar. Allah kabul etmesin, Allah kabul etmez de. Allah hakkımızı yerde bırakmadı. Gözümüzün önünde yaptılar bu şerefsizliği. Biz kabul etmiyoruz. Vicdanımız hiçbir zaman kabul etmeyecek. Bunların başımıza getirdiğini kafir Müslüman’ın başına getirmiyor. Allah devlete zeval vermesin. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya çok teşekkür ederim. Bize çok yardımcı oldular. Çocuklarım kimsenin hayrına muhtaç değiller. Çocuklarım sadece devletin çocuklarıdır.”


Şehit Aydın Muştu’nun 80 yaşındaki annesi Dilber Muştu da, oğlunun kanını yerde bırakmadığı için Bakan Soylu’ya Kürtçe teşekkür etti.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ