Van şehir merkezinde kolonu kesilen bina var mı?

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, İpekyolu Belediyesi olarak ilçede yer alan ve altında iş yeri, otopark bulunan binalarda kolon kesilip kesilmediğini tespit etmek için denetim yaptıklarını söyledi.

Van Haberleri 10.03.2023 11:28:00 0
Van şehir merkezinde kolonu kesilen bina var mı?
Tarih: 10.03.2023 11:42 Güncelleme: 10.03.2023 11:56

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vangölü TV’de yayınlanan Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler Programı’na konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili İhsan Emre Aydın,  06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrası oluşan hassasiyet üzerine ilçede bulunan ve altında işyeri bulunan binalarda kolon kesilip kesilmediğinin anlaşılması için denetim yaptıklarını söyledi.

Programda önemli açıklamalarda bulunan Kaymakam Aydın, yapılan denetimlerle ilgili şu ifadeleri kullandı; 

“KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMDE KOLON KESME İDDİALARI GÜNDEME GELDİ”
6 Şubat 20223’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra oluşan hassasiyet doğrultusunda kamuoyu gündeminde olan altında iş yeri olan binalarda kolon kesme iddiaları bulunuyor. 
Aynı müteahhit tarafından yapılmış, aynı fay hattı ve zemin üzerinde yan yana bulunan iki binadan birisi yıkılmışken, diğeri ayakta kalmıştı. 

“KOLON KESMEK CİNAYETTİR”
Kolon kesmek cinayettir. Çünkü kolonu kesiyorsan o bina yıkılır, binayı ayakta tutamazsınız. Bu binalar yapılırken statiği ona göre hesaplanıyor, kolonların üzerine yük biniyor, kolonlar binanın taşıyıcı sistemi. Dolayısıyla kolonu kesilen binalar deprem olmadan da yıkılabilir. 

“ALTINDA İŞYERİ OLAN BİNALARDA KOLON DENETİMİ YAPILIYOR”
İpekyolu Belediyesi olarak şehir merkezinde yer alan ana arterler başta olmak üzere altında dükkan ve işyeri olan binalarda kolon kesilip kesilmediği yönünde denetim faaliyetlerini başlattık. 

“OTOPARK OLAN BİNALAR MANEVRA ALANI İÇİN KOLON KESEBİLİYOR”
Ayrıca bazı binalarda bulunan kapalı otoparklar için manevra alanı açmak üzere kolon kesme işlemi yapanlar olduğu yönünde müracaatlar yapıldı. Bunlarla ilgili de denetim faaliyetlerimizi hassasiyet göstererek yapıyoruz. 

“BİNALARDA PROJE ÜZERİNDEN UZMAN EKİPLERİMİZLE DENETİM YAPIYORUZ”
Denetim yapacağımız binaların mimari projesini alıyoruz, projede yer alan gözle görünen veya görünmeyen kolonların bulunup bulunmadığının denetimini uzman ekiplerimizle yapıyoruz. 

Denetimi yapılan binalarla ilgili raporlar tutuluyor, kolonu kesilmiş bir binaya rastlarsak hemen Bu binanın güçlendirilmesi gerekiyor, güçlendirmezseniz yıkım işlemlerini başlatacağız şeklinde gerekli tebligatları yapacağız.

“KOLONU KESİLEN BİNALARI TESPİT EDERSEK İDARİ VE HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ”
Şayet kolon kesilmesi söz konusu ise gerekli idari işlemleri yapmanın yanında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak hukuki işlemlerde de bulunacağız. Ayrıca söz konusu binaların durumunu kamuoyu ile de paylaşacağız.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

 


Anahtar Kelimeler: şehir merkezinde kolonu kesilen ?
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem