Van SDİ’den Feyza Altun’a tepki

Sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili küfürlü paylaşım yapan Feyza Altun'a bir tepki de Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi’nden geldi.

Van Haberleri 22.02.2024 00:52:00 0
Van SDİ’den Feyza Altun’a tepki
Tarih: 22.02.2024 00:54 Güncelleme: 22.02.2024 12:32

Şeriat karşıtı bir paylaşım yaptıktan sonra hakkında soruşturma başlatılan ve ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Feyza Altun'a tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Van SDİ, “Şeriat’e yönelik küfür ve hakaretleri kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

“İSLAM’A, İSLAM DÜŞÜNCESİNE VE İSLAM HUKUKUNA(ŞERİAT’E) HAKARET KABUL EDİLEMEZ!”
Yapılan yazılı açıklamada; “Şeriat, İslam düşüncesinin hukukuna/fıkhına verilen addır. Hiç kimse İslam’a inanmak, İslam hukukunu/şeriatı kabul etmek zorunda değildir. Zira din, iman/inanç esaslı bir düşünce ve yaşam biçimidir. Dinde Zorlama yoktur.(Bakara 25-) Lakin bu, bir kısım Kemalist ve Laik kesime İslam’ın dini değerlerine, İslam şeriatına/hukukuna hakaret etme hakkı tanımaz. Şeriat’e hakaret İslam’a ve Müslümanlara hakarettir. Avukat Feyza Altun’un Şeriat’e yönelik küfür ve hakaretleri kabul edilemez. Avukat Feyza Altun’un bunca hakaretlere rağmen serbest bırakılması kamu vicdanını yaralamıştır. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak bu ülkenin savcılarını gereğini yapma hususunda harekete geçmeye davet ediyoruz.

Müslümanların dini değerlerine hakaret etmek, galiz küfürler etmek ancak kendini bilmeyen densizlerin yapabileceği bir şeydir. İslam âziz ve pâk bir dindir. İslam’ı ağızlarına alanlar bilsinler ki, bu halk Müslüman bir halktır ve ettiğiniz küfürler bu halkı İslam’dan, İslam’ın erdem ve ahlakından uzaklaştıramayacaktır. Şu bilinmelidir ki; Güneş balçıkla sıvanmaz, bu dinin sahibi Allah’tır. Şeriat-i Muhammediye’ye dil uzatanlar yalnızca Allah’ın lanetine uğramakla kalmayacak dünyada da kendilerine ancak zillet olacaktır.” denildi.

 

Anahtar Kelimeler: Feyza Altun’ tepki
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ