Van SDİ’den Cumhurbaşkanı’na 10 maddelik çağrı

İşgalci İsrail’in Filistin’de dürdürdüğü saldırıları kınayan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı.

Van Haberleri 8.11.2023 00:22:00 0
Van SDİ’den Cumhurbaşkanı’na 10 maddelik çağrı
Tarih: 08.11.2023 00:28 Güncelleme: 08.11.2023 16:12

Van SDİ, Gazze’de devam eden soykırıma ilişkin yazılı bir kınama mesajı yayımlayarak acil alınması gereken önlemler adı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yöneticilere yönelik 10 maddelik çağrı yaptı.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Filistin topraklarında, terörist İsrail'in, Gazze'de başta hastane, okul ve tüm yerleşim yerlerindeki sivil alanları bombalayarak tarihte eşine rastlanmayacak derecedeki vahşice saldırılarını ve katliamlarını Van Sivil Dayanışma Inisiyatifi olarak telin ediyor ve İsrail barbarlığını kınıyoruz.

Masum çocuklar, kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere sivillerin vahşi İsrail zorbalarınca şehit edilmeleri, tüm vicdanları dağlamıştır. İşgalci Israil ordusunun, hiçbir savaş ve çatışma hukukuna, temel insan hakları ve ahlaki değerlere sığmayan bu saldırganlığı, Gazze'yi vahşet alanına dönüştürmüştür.

Gazze'de Filistinli kardeşlerimizle birlikte insanlığın da ölmemesi için uluslararası toplumu; zalim Siyonistleri durdurmaya ve insani yardımların bölgeye sürekli bir şekilde ulaştırılması için en sert şekilde güçlerini kullanmaya çağırıyoruz. Ayrıca, ülkemizin de öncülük edeceği ve başta İslam ülkesi yöneticileriyle tüm insanlığı; vahşetin ve katliamın bir soykırıma dönüşmeden durdurulması ve barışın tesis edilmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz."

BU KAPSAMDA ÖZELLİKLE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN VE YÖNETİCİLERİMİZDEN;
1-Ülkemizde bulunan Tüm kamu kurumlarında İsrail menşeili ürünlerin satışlarının yasaklanması,

2-Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üsslerinin derhal kapatılması,

3- Türkiye'nin Birleşmiş Milletler nezninde barışın biran önce sağlanması için girişimlerini arttırması, gerekiyorsa garantörlük ve askeri birlik gönderme fikrinin olgunlaşmasının sağlanması,

4- Türkiye ve İsrail arasındaki askeri ve ticari anlaşmaların derhal iptal edilmesi,

5- Ulusal ve uluslararası çapta Filistin'e destek kampanyalarının başlatılması,

6- Çifte vatandaşlığı bulunan İsraillilerin vatandaşlıklarının gözden geçirilmesi,

7- Gazze'ye İnsani yardım koridorunun açılması için gereken sertlikte uluslar arası tepki gösterilmesi, 8- İslam İşbirliği Teşkilatının İşler hale getirilmesi için Türkiye'nin aktif rol alması,

9- D-8 Ülkeleri ve Türk Devletler Teşkilatının, acilen toplanmasının sağlanması; İsrail'e karşı güçlü ve caydırıcı yaptırımların karara bağlanması,

10- Filistin'deki yaralı kardeşlerimizin tahliyesinin sağlanması, ülkemize nakil ve tedavilerinin yapılması,

konularında ACİL önlemler almalarını talep ediyoruz. Filistin'li ve tüm mücahit kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor, tüm insanlığı bu soykırıma dur demeleri için göreve çağırıyoruz.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem