Van Sanatının Kalbi Atıyor: Urartu'nun Ustaları Lösemiye Karşı Sanatla Buluşuyor!

Van'da anlamlı sanat etkinliği: El sanatları sergisinden elde edilen gelir lösemi hastalarına bağışlanacak.

Van Haberleri 5.08.2024 16:26:00 0
Van Sanatının Kalbi Atıyor: Urartu
Tarih: 05.08.2024 16:28

Van'da bir grup yetenekli el sanatçısının emekleri, lösemi hastalarına umut olacak. Van Urartu Sanat Atölyesi tarafından organize edilen karma el sanatları sergisi, Perşembe günü sanatseverlere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Serginin tüm gelirinin, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde tedavi görmekte olan lösemi hastalarına bağışlanacağı açıklandı.

KARMA SANATLAR SERGİLENİYOR: EPOKSİDEN FİLOGRAFİYE

Sergide, sanatseverler farklı teknik ve malzemeler kullanılarak yaratılan epoksi, rölyef, naht, muarak ve filografi sanat eserlerini keşfedebilecekler. Her bir eser, zanaatkarların yaratıcılığı ve ince işçiliği ile hayat bulmuş durumda ve sergi süresince satışa sunulacak. 

SANATIN ŞİFASI: ÜÇ GÜNLÜK SERGİDEN ELDE EDİLEN KAZANÇ HASTALARA UMUT OLACAK

Van Urartu Sanat Atölyesi'nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, 8 Ağustos Perşembe günü kapılarını açıp 10 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Sergi boyunca toplanacak olan gelirin tamamı, lösemi hastalarının tedavi masraflarına katkı sağlayacak şekilde hayır için kullanılacak. Sanatı iyilikle buluşturan bu nadide sergi, Atatürk Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor. Bu özel sergiyle hem sanat eserlerini inceleme fırsatı bulacak hem de lösemi hastalarına yardım etme şansı elde edeceksiniz.

Kaynak: Van Postası Gazetesi