Salih Akman, “Demokrasiye Nasıl Sahip Çıkıldığını Gösterdik”

15 Temmuz 2016'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişimi, Türk Milleti direnişiyle bertaraf edildi.

Van Haberleri 19.07.2021 00:46:46 0
Salih Akman, “Demokrasiye Nasıl Sahip Çıkıldığını Gösterdik”
Tarih: 01.01.0001 00:00

 251 vatandaşın şehit olduğu, 2196 vatandaşın da gazi olduğu karanlık gece üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen yaşananlar hafızalardaki tazeliğini koruyor.
Vangölü TV Özel
15 Temmuz darbe gecesi ve sonrasını Vangölü Tv’ye anlatan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman; “Darbe, ülkenin tarih boyunca yaşadığı en büyük ihanettir” dedi. 
“HAİNLERİN İSTEDİĞİ KAOS ORTAMINA SON VERİLDİ”
O gece yıllarca bu aziz milletin dini değerlerinin arkasına gizlenen Fetö Terör Örgütü’nün hainliğine şahit olduk diyen Başkan Akman, “Bu aziz halk o karanlık gecede ‘Milli Mücadele’ ruhuyla tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığını gösterdi. Bu millet üzerine atılan bombalara, açılan ateşe ve sürülen tanklara rağmen asla geri adım atmayarak cansiperane bir duruş sergiledi. 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimi, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile halkımızın ve de kendi halkına silah doğrultmayı reddeden askerin direnişi sayesinde engellenerek hainlerin oluşturmak istediği kaos ortamına son verildi.” şeklinde konuştu. 
“TÜRKİYE GÜÇLÜ VE BAĞIMSIZ BİR ÜLKEDİR”
Akman, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
 “15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız televizyondaki talimatları doğrultusunda ailecek alanlara döküldük. Van’ın beş yol mevkiinde tüm Van halkı toplanarak askeri kışlaya kadar yürüyüş yaptı. Allaha çok şükür kışlamızda herhangi bir kalkışma olmadığını gördük. Oradan döndük beşyol mevkiinde aylarca nöbet tuttuk. Ülkenin güvenliği sağlandıktan sonra evlerimize geri döndük. Türkiye böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülkedir. Vatan müdafaasında şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimiz ile 15 Temmuz kalkışmasında hayatlarını kaybeden 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine tüm sevenlerine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Hainlere karşı mücadelede yaralanan 2 bin 196 gazimize ise en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.”
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem