Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Van'da

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ordunun Afrin’e girdiğini hatırlatarak, “Biz, inşallah huzur ve barışı temin ederek kısa zamanda bu harekat tamamlanır” dedi.

Van Haberleri 21.01.2018 16:52:49 0
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2018 16:52

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ordunun Afrin’e girdiğini hatırlatarak, “Biz, inşallah huzur ve barışı temin ederek kısa zamanda bu harekat tamamlanır” dedi.


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Van İl Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurul toplantısı için kente geldi. Kongrede konuşan Karamollaoğlu, Amerika’nın hedefinin İsrail’in ve kendisinin bölgedeki menfaatlerini korumak olduğunu belirtti. Karamollaoğlu, "O nedenle içinde bulunduğumuz şartları mütalaa ederken, bu hususları dikkate almak mecburiyetindeyiz. Dünden bu yana bir hadiseyle karşı karşıyayız. Ordumuz Afrin’e girdi. Biz, inşallah huzur ve barışı temin ederek kısa zamanda bu harekat tamamlanır, büyümez, insanlar katledilmez diye ümit ederiz. Bölgede oynanan oyunları görmeden kör dövüşü yapar gibi birbirimizi yersek, sadece İsrail buradan başarılı çıkar" dedi.


Ortadoğu haritalarını eline alarak kongreye katılanlara gösteren Karamollaoğlu, esas hedefin İsrail’in bu topraklara yerleşmesi olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, "Burada meydana gelen hadisede ümit ediyorum ki en kısa zamanda barış ve huzur tesis edilerek geriye çekinilir ve problem halledilmiş olunur. Biz bunu farklı şekilde ırk, mezhep bazına dayandırırsak problemin çözümü olmaz. Biz kendi kendimizi yok ederiz; Amerika’nın, İsrail’in, İngiltere’nin, Fransa’nın işini kolaylaştırmış oluruz. Benim gördüğüm bu” ifadelerini kullandı.

“Huzurun ve barışın tesisine önem veririz”
Suriye’nin kan gölüne döndüğünü ve 500-600 bin Suriyelinin hayatını kaybettiğini belirten Karamollaoğlu, “Yeri geldiğinde savaş olabilir ama savaşında bir usulü, hukuku vardır. Ülkeler sadece kendi menfaatlerini gözeterek başkalarının hakkını gasp etmeye kalktıkları zaman zulüm olur. Bugünkü hadiseler nereden baksak elbette üzücüdür. Ama bir yerde bir hadise meydana gelmiş, burada askeri bir müdahale edilmişse biz elbette onun bir an önce tamamlanıp, tekrar kendi memleketimizi dönmesini, huzurun ve barışın tesisine önem veririz" diye konuştu.

“Mutlaka bir aday göstereceğiz”
Şahsi menfaatleri için bölgede bulunan ülkelerin elini çekmeden bölgede huzurun sağlanamayacağını da söyleyen Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstereceklerini de dile getirdi. Karamollaoğlu, "Mutlaka bir aday göstereceğiz, ama samimi olarak inanıyoruz ki bizim adayımız bugünkü şartlarda kazanma ihtimali en yüksek olan aday olacak" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut başkan Özay İlhan yeniden seçildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ