Roka AVM 7. Şubesini Maraş Caddesi'nde açtı

Roka AVM 7’inci şubesinin açılışına katılan Vali Bilmez, Van’ın huzuruna sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, sermayenin huzurlu ortamları sevdiğine dikkat çekti. Bilmez ayrıca yerel marketlerin sattıkları ürünlerin bir kıs

Van Haberleri 17.03.2019 15:13:37 0
Roka AVM 7. Şubesini Maraş Caddesi'nde açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Roka AVM 7’inci şube açılışına katılan Vali Bilmez, Van’ın huzuruna sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, sermayenin huzurlu ortamları sevdiğine dikkat çekti. Bilmez ayrıca yerel marketlerin sattıkları ürünlerin bir kısmını Van’da üretmesini de istedi.

Van’ın yerel ve güçlü alışveriş merkezlerinden olan Roka AVM 7’inci şubesini dün büyük bir törenle hizmete açtı. Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan mağaza açılına Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk, VANTSO Başkan Vekili Faruk Biner, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günün ve Tuşba Belediye Başkan Adayı Salih Akman, Bak Hele Bak Yusuf Konak ve Van'ın renkli simalarından işadamı Celal Sevgin gibi çok sayıda iş adamı ve vatandaş katıldı. 

VANLILAR ESNAFINA SAHİP ÇIKMALI
Açılış konuşmasını yapan, Roka AVM Yönetim Kurulu Başkanı Turan Avcı, işsizliğin yüksek olduğu, ekonominin geride olduğu Van’da Roka AVM olarak 350 personele istihdam ortamı yarattıklarını dile getirdi. Van halkına layık olmaya çalıştıklarını kaydeden Avcı,  açılışa gelenlere şükranlarını sundu.

Vanlı iş adamları olarak çok dertli olduklarını ve gıda sektörü olarak ulusal mağazalardan çok muzdarip olduklarını ifade eden Avcı, “Bir şehir, esnafıyla vardır. Esnaf yerel olmalıdır. Kalkınma yerelle olur. Yabancı sermaye ile olmaz.  Bizler nasıl ki Türkiye’de yerliliği savunuyoruz. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya üretelim. İnsanımız üretsin, dışardan almayalım, paramız cebimizde kalsın, Elbette ki Türkiye’nin her bir esnafı bizim esnafımızdır, ama bizim Van’ı güçlü yapmamız gerekir. Van’ın esnafı üçlü olması lazım. İş adamlarımız yatırımını Van’da yapması lazım. Tüm Vanlı hemşerimizi Van’ın esnafına sahip çıkmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

MARKETLERDE VAN'DA ÜRETİLEN ÜRÜNLER DE SATILMALI
Açılışta konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kalkınmanın yerelde olması gerektiği vurgusunu öne çıkartarak, “Bir market zincirinde 350 kişinin çalışıyor olmasını değerli buluyoruz. Buna vesile olanı tebrik ediyoruz. Asıl önemli olan bölgemizde üretilen mamullerin satılmasını sağlamaktır. Umarım Roka’da satılan ürünlerin en az yüzde 10'u Van’da üretilen ürünlerden oluşsun. Bölgemizin nüfusun büyük bölümü gençlerden oluşuyor. En genç nüfusa sahip kentiz, ayrıca en fazla işsizliğin olduğu kentiz. Eğer ki bizler işsizlik sorununa çözüm bulamazsak bu kentin sorunlarını çözmek mümkün değil. Onun için İlimizde yatırım yapacak, üretim gerçekleştirecek kişi kim olursa olsun, o bizim için değerlidir” dedi.

UYGULANAN BASKI VE TOPLANAN HARAÇ İŞADAMLARINI KAÇIRDI
Yaşanılan deprem felaketi ve ardından baş gösteren huzursuz ortam bölgede yatırımcıların ayrılmasına neden olduğunu söyleyen Vali Bilmez, “Deprem ve depremden sonra açılım ve çözüm süreci döneminde bu bölgede uygulanan baskı ve haraç alma uygulamaları iş adamlarıni bölgeden kaçırmış. Bugün devlet her türlü alt yatırımları yapıyor, havaalanı, demiryolları, yapıyor. Ama devlet artık fabrika yapmıyor. Fabrikaları özel sektörün yapması lazım.  Eğer ki bölgemize gelen yatırımcılardan haraç almaya kalkarsak, hiç kimse buraya gelmez. Bunun için Van’a sahip çıkacağız, Van’da bir kişiyi bile istihdam eden kişi bizim için değerlidir. Onun başımızın üstünden yeri vardır” diye konuştu.

HERKES KENTİN HUZURUNA SAHİP ÇIKMALI
Sermayenin huzurlu ortamları sevdiğine dikkat çeken Vali Bilmez, huzura sahip çıkılmasını istedi. 

Yerel marketler zincirlerin de en az bir ürünü üretecek atölyeler kurması gerektiğine değinen Bilmez, “Sadece hazır ürünler satarak buranın işsizlik sorununu çözemeyiz. Bu kentte üretim atölyeleri, fabrikaları kurulması lazım. İş adamlarımıza da artık hazır ürünleri satmak yerine, sattıklarının bir kısmını burada üretmesini tavsiye ediyorum. Onlar büyük market zincirlerinden şikâyetçi, bakkallarda onlardan şikayetçi. Kentimize yatırım yapmaya gelen iş adamlarına yardımcı olalım, destek olalım. Paranın dili dini imanı yoktur. Para kavga gördüğü yerden kaçar huzur gördüğü yerde yatırım yapar. Bunun için kentimizin huzuruna sahip çıkalım. Kentimizin kurtuluşu üretim atölyelerinin kurulmasıyla mümkün olur. Mağazalarda sattığınız ürünlerin en azından birini Van’da üretmenizi bekliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. 

Konuşmalardan sonra okunan duanın ardından Roka AVM'nin 7. Şubesi törenle hizmete açıldı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem