Tarih: 14.08.2024 14:50

Van Rengârenk: Binlerce Çocuk için Yaz Kur'an Kursu Final Şöleni!

Facebook Twitter Linked-in

Van'da, il müftülüğü tarafından organize edilen Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı, renkli görüntülere sahne oldu. Yüzlerce öğrenciye ödül verilirken, valilik ve diğer resmi temsilcilerin de katılımı ile kurslar coşku içinde son buldu. 

MERKEZ İLÇELERİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞEN KAPANIŞ PROGRAMINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Van İl Müftülüğü'nün düzenlediği geleneksel Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı, merkez ilçelerden gelenlerin de katılımıyla yapıldı. Öğrencilere yönelik bilgi yarışmasında başarı gösteren yüzlerce çocuğa ödüller takdim edildi. 

EĞLENCE VE BİLGINİN HARMANLANDIĞI TÖRENDE ÇOCUKLAR VE EĞİTMENLER BİR ARAYA GELDİ

Edremit Evliya Çelebi Uygulama Otelinde düzenlenen programda, Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrenci ve öğreticiler bir araya geldi. Kuran-ı Kerim tilavetine başlanan programda, Van Valisi Ozan Balcı ve diğer ileri gelenler topluluğa eşlik etti. 

ÖDÜL YAĞMURU: YÜZLERCE ÇOCUĞA BİSİKLET VE AYAKKABI HEDİYE EDİLDİ

Program kapsamında sahnelenen tiyatro gösterilerinin yanı sıra, bilgi yarışmasında derece alan 100 çocuğa bisiklet, 500 çocuğa ise ayakkabı hediye edildi, bu jestlerle öğrencilerin başarıları taçlandırıldı. 

VALİ OZAN BALCI: “BURADAKİ İŞLER İNSANA YAPILAN YATIRIMLAR”

Tören sırasında bir konuşma yapan Van Valisi Ozan Balcı, özellikle dini eğitimin önemi üzerine vurgular yaparak, çocukları ve eğitimde emeği geçen herkesi kutladı. Yapılan çalışmaların çocuklara yapılan yatırımlar olduğunu belirten Balcı, 4-6 yaş Kuran kursları ve anaokullarına verilen desteğe değindi. 

“KUR'AN AHLAKINA VE ANLAYIŞINA NE KADAR MUHTAÇ OLDUĞUMUZU GÖSTERMEKTEDİR”

Müftü Mehmet Sırrı Şık da yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in hayatın merkezine alınmasının önemine değindi. Doğru bir okuma ve anlayış ile Kur'an'ın hayata etki etmesi gerektiğini ifade etti. İnsanlığın mevcut durumu ve Kur'an'ın ahlakı üzerine olan muhtaçlığına dikkat çeken Şık, bu doğrultuda yapılacak çalışmaların önemine vurgu yaptı. 

Kur'an kurslarının kapanışını kutlayan tören, hem eğitim verenleri hem de öğrenenleri onurlandırarak, Van'da dini eğitimin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yapılan konuşmalar ise, toplum hayatında Kur'an-ı Kerim'in rehberliğinin ve ahlakının ne denli elzem olduğunu vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —